U povodu vinogradarskog sveca Sv. Vinka, 21. siječnja 2023., u Hrvatskom domu u Križevcima održana je završna svečanost 2. Nacionalnog natječaja za hrvatsku vinsku fotografiju.


Tom prilikom predsjednik Križevačkih štatuta Siniša Katavić dodijelio je nagrade i pohvale autorima najuspješnijih fotografija koje su prijavljene iz cijele Hrvatske.


Predstavljen je i fotokatalog “Kapi vinske ljubavi”. Tijekom programa domaćini Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” počasni predsjednici Društva, Tanja Baran kao hižna mamica, hižni japica Zoran Homen i te Siniša Pleše uz vinske pjesme tamburaša KUD-a „Prigorje“ prezentirali su bogati program po vinskim regulama Križevačkih štatuta.


Manifestaciju su organizirali Društvo za očuvanje križevačke baštine “Križevački štatuti” i Grad Križevci uz potporu KUD-a “Prigorje”, Destinacijske agencije Križevci i KTC-a Križevci.

Na natječaju za hrvatsku vinsku fotografiju prvu nagradu stručnoga ocjenjivačkog
suda, u kojemu su bili profesionalni fotografi Goran Matošević, Bernard Čović i
Josip Mišo Lišanin, primio je Branko Nađ iz Zagreba za fotografiju “Zvjezdana vrtnja” nastalu u vinogradima Belja, drugu nagradu osvojila je Anja Duršot iz Virovitice za fotografiju “Colourful vibrations”, dok je treću nagradu dobio Goran Jakuš iz Velike Gorice za fotografiju “Berba u vinogradu Krauthaker”.

Pripremio: Tomislav
Snimke: Marko Čolić

Takođe pogledajte