Na 54. izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini i Festivalu graševine u Kutjevo Vina Belje postigla su veliki uspjeh.


Titulu šampiona, najveću titulu na ocjenjivanju 54. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, osvojila je premium frankovka iz berbe 2012. koja je sazrijevala nekoliko godina u hrastovim bačvama, a potom odležavala u bocama. Ovo prestižno vino osvojilo je četiri šampionske titule u posljednjih godinu dana i svrstalo se među najbolja crna vina koja su ikada proizvedena u Baranji i cijeloj Hrvatskoj.

Sjajan uspjeh na tim ocjenjivanjima ostvarile su i premium graševine Vina Belje s osvojenih 10 zlatnih medalja, od kojih je osam osvojeno na najvećem i najznačajnijem domaćem ocjenjivanju graševine koje je održano na Festivalu graševine u Kutjevu.

„ Dvije zlatne medalje upravo smo osvojili za naše frankovke i na Concours Mondial de Bruxelles. Važno je za naglasiti da su zlatne medalje osvojile i odležala frankovka iz 2012. i mlada frankovka iz 2019. što pokazuje kontinuitet kvalitete beljske frankovke. “ istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.

U povodu 325 godina postojanja, velikog jubileja koji kompanija Belje obilježava ove godine, Vina Belje puštaju na tržište limitiranu količinu od 325 butelja šampionske frankovke iz berbe 2012. To su butelje koje su se čuvale u arhivi vinskog podruma Belje za ovu posebnu priliku i vinski su kolekcionarski primjerci.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Vina Belje

Takođe pogledajte