U ružičastim vinima i ružičastoj atmosferi uživat će  21. i 22. svibnja u prostoru Lauba u  Zagrebu

Održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 9. Pink Day – festival  rosé vina (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“  ekstra djevičanskih maslinovih ulja ) GREEN IN PINK  by Romerquelle . Festival se ove godine održava dva dana:  u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022.  u  Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Direktorica festivala Sanja Muzaferija  najavila je  novost – Pink Mixology, gdje će posjetitelji moći kušati i ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

Uz kušanje vina, kao i uvijek na Pink Dayu – nude se edukativni sadržaji i zabava.

Predstavljena je i kampanja “I ja sam Domaćica” sponzora i partnera Pink Daya tvornice Kraš. Marina Knežević direktorica  marketinga Kraša rekla je da je to projekt  kojem je cilj da u društvu osvijesti da žene u svakom poslu, pa tako i u enologiji, vinarstvu, maslinarstvu, novinarstvu, odvjetništvu, menadžerstvu  i u drugim djelatnostima, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Važno je podsjetiti da je posao  domaćice itekako zahtjevan i složen, a da u našem društvu ima puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među  članovima obitelji.

PINK DAY će i ove godine ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim naočalama, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo – istaknula je Zrinka Jelić – Belinić, izvršna direktorica festivala.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH  te je na konferenciji  izaslanica ministrice poljoprivrede,  Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivreno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, izrazila zadovoljstvo što PINK DAY festival radi na promidžbi vinogradarstva i maslinarstva.

After Party bit će na otvorenom – ispred Laube  nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati uz glazbeni program i ponudu ružičastih pića.

RASPORED RADIONICA:

SUBOTA 21.05.2022.
13.00 – 14.00
Masterclass  „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa
Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 – 16.00
Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Hrvatske“
Voditelj: Edi Družetić

17.00 – 18.00
Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch
Voditeljica: Natali Borić

NEDJELJA 22.05.2022.
11.00 – 12.00 sati
„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede
Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.

PINK DAY info za radionice i ostale upite  može se pratiti na webu: https://pinkdayzagreb.com/
ili direktno na mail; zrinka.belinic@zevent.hr ili mobitel 091 3400 974

Kao i na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/PINK-DAY-166888780125529/

Instagram: https://www.instagram.com/pinkdayzg

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić

Takođe pogledajte