Predstavljamo Vam vinariju San Martino čije je sjedište u regiji  Istre u Hrvatskoj. Vinogradi su zasađeni u mjestu Vrećari, kod Labina. Sa plodne crvene zemlje okupane suncem, dolaze vrhunska vina za prave ljubitelje.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Malvazija, Muškat, Rose.

San Martino Vinarija

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Obronci i doline oko romantičnog sela San Martino u blizini istarskog grada Labina, s pogledom na jug, bile su savršeno mjesto za sadnju naših vinograda. Malo po malo, nešto što je krenulo iz ljubavi i entuzijazma, postalo je rastuća proizvodnja kvalitetne, autentične vinske marke – San Martino.

Vina vinarije San Martino

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - San Martino

100% Cabernet Sauvignon

Duboke rubin crvene boje, mirisa koji podsjeća na crveno i crno bobičasto voće te višnje, a u pozadini se osjete i začinski mirisi papra. Srednje gustoće. U ustima ostavlja svilenkastu mekoću, sa nježnim taninima koji ovom vinu daju osebujan karakter, zadržavajući sklad i ravnotežu.

Slaganje uz hranu                 

Jela od crvena mesa, janjetina, divljač sa tartufina, zreli sirevi te istarski pršut         

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13%

Merlot

Merlot - San Martino

100% Merlot

Intenzivne rubin crvene boje i mirisa koji podsjeća na zrelo crveno voće prožeto travnatim aromama. U ustima ostavlja baršunastu mekoću, sa nježnim taninima koji ovom vinu daju karakter i osobnost, zadržavajući sklad i ravnotežu. Vino je bogatog tijela, dugotrajno i lijepo izbalansirano. Završetak je aromatičan, s ugodnim i postojanim retro okusom.

Slaganje uz hranu                 

Uz jača jela od crvenog mesa, istarski pršut i sireve srednje strukture              

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 13,5%

Chardonnay

Chardonnay - San Martino

100% Chardonnay

Svjetlije je žive slamnato-žute boje s nježnom zelenkastom nijansom, relativno diskretno na nosu, izrazito punog i zaobljenog okusa s dugim i ugodnim završetkom. Intenzivnije je i trajne arome s karakterističnim tropskim notama koje postepenim otvaranjem vina idu prema zrelom voću i mineralnim aromama.

Slaganje uz hranu                 

Zahvalno je u gastronomiji, posebno uz plodove mora, ribu i pečenja od teletine zbog blagoga dojma mekoće u ustima, te naglašene mineralnosti.     

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Malvazija

Malvazija - San Martino

100% Malvazija Istarska

Svjetlije je slamnato-žute boje s blagim zelenkastim odsjajima, diskretnijeg i nježnog mirisa s prepoznatljivom cvijetno-voćnom aromom cvijeta bazge, bagrema i grejpa. Mekano, sviježe i ugodne mineralnosti sa uravnoteženim i harmoničnim tijelom.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz ribu, jela od plodova mora, bijelog mesa, hladna predjela, fuže sa laganijim umacima i tartufe.           

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Muškat

Muškat - San Martino

100% Muškat žuti

Boje blijedog limuna, ovo je tipični muškat sa koncentriranom sortnom aromom koja podsjeća na grožđe, limetu i zrele, sočne žute agrume. Srednje je slatkast s lijepom kremastom teksturom, te ostaje živopisan i osvježavajuć. Vrlo intenzivan na nepcu, s ljupkim slatkim začinima koje pronalazimo na nosu.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz deserte na bazi svježeg voća, voćne salate, pitu od jabuka s cimetom, ali i s bijelom ribom i svijetloplavim sirevima.      

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Rose

Rose - San Martino

70% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot

Intenzivnog mirisa što odiše svježinom. Nešto herbalnosti tipa paprika isprepliće se sa svježom voćnošću delišes jabuka, crvenih agruma i šumskih jagoda. Okus je lagan i osvježavajuć, s ugodno naglašenim kiselinama i pozadinskom slatkoćom. Živo i sočno vino s osvježavajućim finišom.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz širok raspon jela, od salata i sirovih predjela do školjaka i škampi na buzaru.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 12,5%

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: info@vinosanmartino.com ili ih pozovite telefonom na broj: +385 (0)52 851 800.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem web sajta i društvenih mreža: https://sanmartino.wine/, https://www.facebook.com/sanmartinovino/, https://www.instagram.com/san_martino_winery/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

 

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte