U sklopu ovogodišnje manifestacije Urbanovo u u Štrigovi  održan je Festival Pušipela koji je   okupio 24 međimurske vinarije sa više od 170 etiketa vina te mnoge poslovne posjetitelje i ljubitelje vina i dobre zabave. U tri dana trajanja festivala posjetitelji su imali prilike uživati u najboljem od međimurskih vinara, ponudi jela te izložbi lokalnih OPG-ova, a svaki dan festival je završio uz prigodni glazbeni program.

FESTIVAL PUŠIPELA

Festival Pušipela manifestacija je koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja što je dokaz kvalitete međimurske vinske regije, ali i dokaz da je program Urbanova svake godine sve bogatiji. Predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“, Robert Horvat, zahvalio je svima koji su svojim doprinosom omogućili da Urbanovo postane simbol kvalitete i ugleda međimurske vinske regije.

BROJNI POPRATNI SADRŽAJI

Osim Festivala Pušipela koji je svakako vrhunac Urbanova, posjetitelji su od 3. do 19. svibnja mogli uživati u kombinacijama  jela i međimurskih vina na Gurman tjednu, sudjlovati na Wine & smile quizu, posjetiti međunarodnu izložbu karikatura „Vino“ te vinsku radionicu „Položaji Međimurja“.

Osim bogatog sadržaja za sve posjetitelje, održan je i dvodnevni press trip za petnaestak vinskih novinara i blogera iz cijele Hrvatske koji su u sklopu Urbanova upoznali ljepote zelenog Međimurja. U Općini Sveti Juraj na Bregu posjetili su Matulov grunt – obnovljenu staru međimursku hižu, vidikovac i orgulje na vjetar na Mađerkinom bregu te uživali uz pjenušac vinarije Štampar. Obilazak najsjevernije hrvatske županije nastavio se noćenjem u termama Sveti Martin, posjetom Mlina na Muri uz vožnju starom skelom u Općini Sveti Martin, večerom sparivanja hrane i vina u restoranu Terbotz te vinskom radionicom „Položaji Međimurja“ gdje su zajedno s prisutnim vinarima kušali brojne vinske etikete pod vodstvom predavača Krune Filipovića. Udruga Hortus Croatiae organizirala je i Otvorene podrume24. i 25. svibnja.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Matej Ščavničar

Takođe pogledajte