Predstavljamo Vam vinariju Vera koja je jedna od vinskih proizvodaca u Bosni i Hercegovini. Vinograd se nalazi u mjestu Popovo polje.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeca vina: Žilavka, Rose, Cuvée i Chardonnay.

Vinarija Vera

Vinariju možete kontaktirati putem email-a info@vinarijavera.com

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaci na njihovim nalozima na društvenim mrežama

https://www.facebook.com/vinarija.vera/
https://www.instagram.com/vinarijavera/

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete procitati u nastavku

“Naši koreni su ispod krševitih brda koji štite ovu plodnu zemlju umotanu kao u pamučnu vunu. Odatle smo gde se plodno tlo bori s kamenom i daruje nas grožđem vrhunskog i neponovljivog kvaliteta. Tamo, gde smo rođeni, gde istinski pripadamo. Veliko srce je ovo polje, i veliko srce smo mi, kao što nas je ovo polje naučilo kako da se ponašamo. Samo otvorenim, poštenim, veselim i finim možemo usrećiti jedno drugo i sebe. Zato љto naљ ћivot nije bio krevet sa ruћama. Ovo polje je proљlo kroz gusto i tanko, ali najbolje stvari su ostale. Samo su najbolji uspeli da rastu i daju sve te prirodne lepotice na koje smo ponosni.”

Vina Vinarije Vera

Žilavka

Suvo belo vino, svetlo žute boje sa zelenim podtonom (odraz) i izraženim aromama pčelinjeg voska, dunja i cvetnih nota. U kompletu sa nežnim notama vinogradarske breskve i citrusa. Karakteriše ga složenost i harmoničnost, osvetljenost (osvežavajuća kiselost) i izražena mineralnost.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 9-11°C.

Rose

Suvo ružino vino, bledo ružičaste boje sa istaknutim aromama latica ruže, maline i jagode. Karakteriše ga uravnoteženi ukus, punoća i osvetljenost.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 7-10°C.

Cuvée

Suvo crveno vino, tamno rubin boje intenzivnog voćnog karaktera u kome dominiraju arome zrele trešnje, borovnice, kupine, u kombinaciji sa blagim notama ljubičice, vanile i čokolade. Punog i zaobljenog tela, sa vrlo mekanim taninima, ovo vino ostavlja dugačak završetak u ustima.
Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 18-20°C.

Chardonnay

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pronašli ste pogrešan podatak ili odredeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi cemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tacnost istih.
, , , , ,
Takođe pogledajte