Njegujući obiteljsko nasljeđe i poštujući dugogodišnju tradiciju uzgoja vinove loze i proizvodnje vina, obitelj Košutić danas njeguje nekoliko vrsta vina, a s posebnom strašću i pažnjom autohtonu moslavačku sortu škrlet!

Počevši od sedam nizova vinograda, koji simboliziraju i vizualni identitet vinarije, vina Košutić su autentičan i prije svega iskren odraz moslavačkog terroira. Glavni akcenat stavljen je na uzgoj vinove loze isključivo u vlastitim vinogradima. To je ono što garantuje potpunu kontrolu nad kvalitetom ručno branog grožđa, od kojeg se dobijaju elegantna, karakteristična, ali prije svega autentična vina visoke finoće.
Ljubitelji vina i entuzijasti prepoznaju jedinstven stilski potpis vinara u svakodnevnom trudu i pažnji.

U ponudi ova vinarija ima sledeća vina:

Cabernet Sauvignon Košutić

Sorta: Cabernet Sauvignon
Lokalitet: Moslavina
Alkohol: 13,3 %
Sadržaj: 0,75 lit.


Cabernet sauvignon obitelji Košutić odlikuje se dubokom, rubinski crvenom bojom ljubičastog odsjaja te granatnim tonovima kao posljedica jednogodišnjeg odležavanja u velikim, hrastovim bačvama. Paleta mirisnih senzacija prostire se od crnog ribizla, kupine i tamne čokolade pa sve do zelene paprike i vanilije darujući mu iznimnu kompleksnost i slojevitost. Zreli, smireni tanini i kiseline te snažno tijelo i osebujna struktura osiguravaju mu dugovječnost i dugi potencijal dozrijevanja u boci.

Okus je izuzetno kompleksan i pun, visokog ekstrakta i otmjenosti karakteristične za sortu. Fenomenalno se slaže s jelima od govedine, svinjetine, janjetine i krupnije divljači.

Servirati na 16 – 18 °C

Rajnski rizling Košutić

Sorta: Rizling
Lokacija: Moslavina
Alkohol: 12,8%
Sadržaj: 0,75 lit.


Svijetložuta boja zlatnog odsjaja, ova vrhunska njemačka sorta, kralj bijelih vina, već dugi niz godina uspješno sazrijeva u Moslavini, gdje je vješte ruke vinogradara i vinara pretvaraju u zlatne čaše. Pristojna svježina, srednje jako tijelo, plemenita, intenzivna i kompleksna aroma, voćno-cvjetni buket i posebna elegancija okusa koja upotpunjuje ukupan utisak čine ovaj rizling gotovo rajskim. Izuzetna struktura i mineralnost osiguravaju godine i godine uspješnog sazrijevanja u boci.

Kao i sva vrhunska vina, rajnski rizling Košutić možete poslužiti uz prepoznatljive gastronomske delicije od ribe, tvrdih sireva, crvenog i bijelog mesa, a posebno u kombinaciji sa egzotičnim specijalitetima azijske kuhinje.

Servirati na 8-10°C

Sedminac Košutić

Sorta: Graševina, Pinot Noir, Rizling, Škrlet, Sauvignon, Muškat, Traminac
Lokacija: Moslavina
Alkohol: 12,2%
Sadržaj: 0,75 lit.

Od obitelji Košutić, s pitomih moslavačkih brežuljaka okupanih u Lonjskom polju, na vaše obiteljske i poslovne stolove dolazi kvalitetno bijelo vino Sedminac. Broj sedam simbolizuje početak vinarstva u porodici Košutić, ali i postizanje savršenstva koje je zaokruženo sa svih sedam sorti.

Veličanstvena kombinacija plemenite graševine, crnog pinota, zlatnog rajnskog rizlinga i autohtone moslavačke sorte Škrleta, uz završni dodir sauvignona, muškata i traminca na vašem nepcu, stvorit će eksploziju mirisa, punoće i sklada okusa koji će oduševiti svakog sladokusca. i ljubitelj božanskih kapi.

Servirati na 10-12°

Graševina Košutić


Sorta: Graševina
Lokacija: Moslavina
Alkohol: 12,00%
Sadržaj: 0,75 lit.

Graševina porodice Košutić ističe se kristalnom, zelenkasto-žutom bojom i prijatnom, ali nenametljivom voćnom aromom okruženom laganim cvetnim notama. Srednje jakog tijela i harmonično integriranih alkohola, kiselina i ekstrakata, ova graševina ostavlja svjež, topao i izuzetno skladan dojam na nepcu. Odležavanjem u hrastovim bačvama postiže se dodatna kompleksnost i zaokruženost okusa.

Zbog svoje nenametljivosti i skladnosti, neizostavan je dio potpunog gurmanskog užitka jer se odlično slaže uz mnoga jela, posebno bijelo meso, plemenitu slatkovodnu ribu, tjesteninu i prasetinu i jagnjetinu.

Servirati na 10-12°C

Škrlet Košutić

Vrsta vina: Kvalitetno suho bijelo vino
Lokacija: Moslavina
Alkohol: 12,4%
Sadržaj: 0,75 lit.


Izuzetno cijenjeno i zanimljivo vino karakterizira prekrasna bistra svijetložuta boja, ugodna, izrazito cvjetna aroma koja je isprepletena i upotpunjena voćnim i dijelom biljnim notama. Srednje jakog tela, prelepe harmonije koja upotpunjuje eleganciju ove sorte, tek na kraju, pomalo samozatajna, otkriva njenu svežinu i lepršavost. Odležavanjem u hrastovoj bačvi u trajanju od tri mjeseca poboljšava se njegova složenost i zaokruženost te dobiva na egzotičnoj aromi i okusu.

, , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte