Ovoga puta predstavićemo Vam Vinariju Aleks čiji su zasadi smješteni u bačkoj regiji u Srbiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Novi Sad.

Vina ove vinarije su: Rizling, Game, Pinot Noir, Vranac.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija Aleks je osnovana 1990. godine i bavi se proizvodnjom vina i rakije. Zasadi vinograda na Banstolu dosežu još iz davnih tridesetih godina prošlog veka. Proizvodnja grožđa, vina i rakije je bila za mnogobrojnu familiju i prodavalo se komšiluku.

Vina Vinarije Aleks

Rizling

Rizling je suvo belo vino sa harmoničnim ukusom proizvedeno od poznate sorte koja već duže vreme raste na našim prostorima. Karakteriše ga privlačno žuto zelenkasta boja sa zlatnim prelivima kristalne bistrine i sortni miris sa tonovima bagremovog cveta dočarava miris zrelog grožđa.

Slaganje uz hranu                 

Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz plemenitu morsku i rečnu prženu ribu ili kavijar, piletinu, ćureći podvarak ili junetinu sa prelivom od šampinjona, sireve-pohovani, polutvrdi, tvrdi i koziji.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Game

Bogato vojvođansko tlo i obilje sunca daju mu fini sladunjav ukus, ali ne presladak. Dugi sortni ukus sa prijatnom, diskretnom gorčinom badema i raskošna aroma zrelog grožđa.

Slaganje uz hranu                 

Prilagođenost brojnim jelima, kao što su hladna predjela, šunka, sve vrste jela od belog mesa, roštilj i plemenita riba slatkovodna, čine ga nezamenjivim vinom u svakoj prilici.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C

Pinot Noir

Mlado vino je bogato voćnim mirisima, kao što su maline, višnja i šumska jagoda, a mentol arome … Starija vina u tragovima kao da imaju zrna kafe, a uz meso miriše poput odrezka.

Slaganje uz hranu                 

Može se konzumirati sa svim vrstama testenine kao i za aperitiv, a predivnog je ukusa kada je u kombinaciji s ribom.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C

Vranac

Vranac je kvalitetno suvo crno vino, žive rubin boje i tipičnog bukea, bogatim ekstraktom, zadržavši se arome grožđa podsećajući na miris drveta i šumskih plodova.

Slaganje uz hranu                 

Uz crveno meso, pečenu svinjetinu, dimljeno meso        

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: vinarija.aleks@gmail.com ili ih pozovite telefonom na broj: +381 60 63 38 605.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta: http://vinarijaaleks.co.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte