Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Aleksić koja se nalazi u Srbiji u Vranjskoj regiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Vranje.

Vina ove vinarije su: Žuti Cvet, Sevdah, Nostalgija, Rose, Barbara, Kardaš, Arno.

Dodatne informacije o vinariji

Ovo je istinita priča o ljubavi strastvenog Balkana, o veri i želji koja i danas živi, o nadi koja pomera sve granice, o sreći koju prenose prelepe kćeri, a tastovi je punih srca životima ispisuju i delima bezrezervno prepričavaju.

Sve je počelo u drevnoj Dalmaciji, gde je porodica generacijama stvarala vino. Tako je i deka Ilija iz Raštevića sa porodicom, kao i ostali dobri ljudi tog kraja, kreirao ukus za svoju dušu i uživanje svojih najiskrenijih prijatelja. U veselju i sreći imao je kuću punu dece. Među njima i svoju najstariju kćer, koja je put svoje ljubavi u cvatu lepote i mladosti našla u Vranju. Mestu gde sunce prkosi zalasku. Mestu u kome ljubav večno traje, noći hlade uzavrele dane, a dani kroje sunčane sudbine. Tu gde najlepše grožđe sunča svoje arome i čeka pravu priliku da svoje telo ukusa oslika u boci beskrajnih, neprekidnih lepota. I u srcu čoveka sa kojim je iznela dekinu viziju o tradicionalnom dalmatinskom pravljenju vina, a veliku strast prema vinu je prenela na svoje kćeri.

E, sad zamislite vinograde! Ta nepregledna prostranstva puna sočnih sorti grožđa koje se prelamaju na suncu i daju vedrinu i smisao životu. Zamislite prepune bačve vina i vinariju u kojoj sve što se radi, radi se s ljubavlju. E, sad zamislite tri žene! Tri sestre: Draganu, Maju i Mariju kako hodaju putevima tradiconalnog bavljenja vinom i ispisuju jednu emotivnu priču na stranicama savremenog vinarstva.

Vina Vinarije Aleksić

Žuti Cvet

Tamjanika

Boja je svetložuta sa kristalnom bistrinom. Na mirisu dominiraju cvetne i herbalne aroma, sa mineralima u pozadini. Ukus blag, skladan sa vibrantnim kiselinama, laganiji sa sočnom završnicom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-11°C, procenat alkohola 11,5%

Sevdah

Sauvignon, B. Smederevka

Boja vina je svetlo žuta sa kristalnom bistrinom. Na mirisu dominira prijatna i osvežavajuća mešavina cvetnih aroma i minerala. Ukus blag, skladan sa vibrantnim kiselinama, srednje pun sa sočnom završnicom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Nostalgija

Merlo 33%, Kaberne Sovinjon 33%, Vranac 33%

Vino je sjajne rubin crvene boje sa ljubičastim odsjajem. Na mirisu bogato, kompleksnost izražena kroz mešavinu slatkog crnog voća i začina. Meko i kremasto u isto vreme.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,5%

Rose

Pinot Noar

Svetlo roze je boje, iskričavoi sveže na nosu. Mirisi cvetnog voća, uz nežne cvetne note i malo citrusa.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Barbara

Kaberne Sovinjon 50%, Muskat Hamburg 50%

Vino je izražene, vrlo dopadljive losos roze boje. Na mirisu sočno i cvetno, sa nagoveštajem mirisa buketa svežih ruža. Na ukusu glatko, puno i sočno. Odličnog balansa kiselina i slasti. Srednje punog tela i slasne cvetne završnice. Kao aperitivno vino, uz razne vrste blago ljutih mućkalica, azijske kuhinje, roštilj, deserte na bazi jagoda, višanja i drugog crvenog voća.

Slaganje uz hranu                 

Uz razne vrste blago ljutih mućkalica, azijske kuhinje, roštilj, deserte na bazi jagoda, višanja i drugog crvenog voća

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 14%

Kardaš

Cabarnet Sauvignon

Vino je izrazite rubin crvene boje. Na mirisu mešavina tamnog svežeg bobičastog voća i suvih šljiva sa diskretnim nagoveštajem zemljanih aroma. Srednje punog tela sa još mladim, ali somotskim taninima. Ukus karakteriše zrela višnja i skladne kiseline. Potrebno servirati u veću čašu – kaberne tipa, kako bi vino bilo spremno za uživanje.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Arno

Sauvignon B.

Boja vina je svetlija slamnato-žuta sa zelenim odsjajem. Miris sortan, navrežu paradajza sa vegetativnim tonovima i izraženom svežinom, tipičan sovinjonski. Ukus pun, sa blago naglašenim kiselinama, zaokružen sa sočnom završnicom i nagoveštajem arome sveže kafe.

Slaganje uz hranu                 

Riba

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Vinarija Aleksic Doo Vranje.

Email adresa vinarije je: vina@podrumaleksic.rs, ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: 062 88 00 931.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovoj internet adresi: http://www.podrumaleksic.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte