Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Ante Sladić vino koja je smještena u regiji Dalmacija u Hrvatskoj. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Plastovo.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Debit, Lasina Opol, Plavina, Lasina, Maraština, Debit Oya Noya, Tribidrag.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

Ante Sladić Vino – monosortna, iskrena, autohtona, autentična, elementarna, izrazito sortna vina od grožđa ručno branog iz naših ekoloških vinograda. Mi smo obiteljska vinarija s dugom poviješću uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Vođeni vizijom agronoma i enologa Ante Sladića, nastavljača obiteljske tradicije i sina osnivača vinarije Marinka Sladića, usmjereni smo postizanju vrhunske kakvoće vina isključivo autohtonih sorti u koje beskompromisno vjerujemo. Razjašnjavamo njihov karakter kroz monosortna vina njegujući tradiciju, ali na način da uzimamo samo ono najbolje od nje. Debit, Maraština, Plavina, Lasina, Tribidrag i Babić, kao i masline Oblica i Krvavica, imaju velik potencijal za afirmaciju na domaćem i svjetskom tržištu, a naša zadaća je stajati na fronti njihove emancipacije.

Vina vinarije Ante Sladić vino

Debit

U našem kraju Debit je dobro poznat. U prošlosti je osvajao brojne nagrade, izvozio se u Francusku i Italiju, a pio ga je čak i čuveni maršal Marmont. O njegovoj kvaliteti govori i činjenica da je služio kao valuta za plaćanje od kuda potječe i njegovo ime. Debit posebno dobro izražava karakter Plastovskog tla svojom mineralnošću. Vino je to koje ima svježinu sjevera, a snagu juga, lagano, svježe, pitko i izrazito suho s jedinstvenim karakterom. Citrusni miris prožet cvijetom kamilice koji se u ustima zaokružuje okusom mora i kamena.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Lasina Opol

Naša vinarija je jedna od rijetkih koja ima monosortni opol od Lasine. Specifičnost Lasine je tanka kožica koja omogućava dugu maceraciju od 24 h, a upravo odatle ovo vino crpi svoju posebnost. Svježe, mineralno, elegantno, slasno i lepršavo. Cvijetno-voćni miris izrazito nježnog karakter. Sinonim sorte je i crna ruža što govori o nježnoj aromi i eleganciji ove „Djevojke iz moga kraja“.

Detaljni podaci

Rose vino

Plavina

Modrulj dalmatinske amplelografije. Iz slavne obitelji Babića i Plavca malog, direktni potomak Tribidraga. Tipičnog dalmatinskog karaktera, ali laganog tijela. Odležana u hrastovim slavonskim bačvama 12 mjeseci. Njene arome sočne višnje i šljiva, te dalmatinskih začina prožeti mineralnošću završavaju sa herbalno zemljanom notom. Ova „Modra rijeka“ je voćna, začinska, elegantna, svježa i sočna.

Detaljni podaci

Crveno vino

Lasina

Izuzetno rijetka stara sorta zahtjevna za uzgoj daje mali prinos ali grožđe izvrsne kvalitete i unikatne arome. Neki od vinskih znalaca zovu je dalmatinski Pinot noir zbog njene elegancije i visoke kvalitete. Oplemenjena starijim bačvama slavonskog hrasta naša Lasina je vino jedinstvene arome, elegantno, zavodljivo, kompleksno, slasno, voćno i cvjetno. Ovaj „Cvijet čežnje“ unatoč nježnom karakteru skriva veliki potencijal za odležavanje.

Detaljni podaci

Crveno vino

Maraština

Ovu sortu nekoć ste doslovno mogli kupiti u ljekarnama jer su je doktori pripisivali kao lijek. Bila je korištena i kao službeno misno vino na šibenskom području. Macerirana 24 h, oplemenjeno finim talogom i starim bačvama slavonskog hrasta ovo vino je kompleksno, ozbiljno, jakog tijela, izrazito sortno, mediteranskog karaktera, ali i dalje sa svježinom Krke i vapnenca. U starini je postojala je tradicija čuvanje Maraštine preko 20 godina. Dođe vam “ka likarija”.

Detaljni podaci

Belo vino

Debit Oya Noya

Debit može poslužiti za razne stilove vina, ali povijesno najvažniji je bio kao poznata žutina, ono što je sada u svijetu popularno kao orange ili amber vino kod nas je bio standard, tipično vino dalmatinskog sela. Ovo vino direktna je posveta našem didu – koji i danas najradije pije svoju žutinu. “Oja noja” povik iz pjesme ojkalice, prastarog glazbenog izričaja na području stare Dalmacije, budi nešto energetski iskonsko u nama. Takvo je i vino: tradicionalno, jakog tijela, ozbiljno i čvrstoga stava.

Detaljni podaci

Belo vino

Tribidrag

Sorta koja je osvojila svijet – Primitivo i Zinfandel su sinonimi. Amerikanci su je zamalo proglasili svojom, ali naši vrijedni znanstvenici, od Stjepana Bulića, pa nadalje su ipak otkrili njegovo pravo porijeklo. Roditelj je Plavini i Plavcu malome. U prošlosti najvažnija sorta Jadrana – „ovo mi more više znači, ti će mi ljudi više dati“. Tribidrag je koncentrirano, voćno, začinski, herbalno, vino s notom prošeka. Sočan ali svjež, s jakim taninima, jako kompleksno i ozbiljno vino. Odležano 6 godina.

Detaljni podaci

Crveno vino

Email adresa vinarije je: info@antesladicvino.hr ili  ih pozovite telefonom na broj: +385 98 93 95 270.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.instagram.com/ante_sladic_vino/, https://www.facebook.com/vinasladic, https://antesladicvino.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte