Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Aven koja je smještena u sremskoj regiji u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Inđija.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose, Rajnski rizling, Chardonnay.

Više detalja o vinariji

U sastavu Vinarije AVEN se nalaze dva vinograda, geografski i statusno razdvojena, ali konceptualno više nego povezana. U našem vlasništvu su dva hektara na teritoriji Novog Slankamena. Nadmorska visina od gotovo idealnih 243 m i jugoistočna orijentacija vinograda na vrhu brda, uz neposrednu blizinu Dunava (nekih 300 m vazdušne linije), čini ovo mesto idealnim za proizvodnju belih sorti grožđa. Tu negujemo rajnski rizling i šardone…

Drugi vinograd, koji trenutno držimo u zakupu, nalazi se na teritoriji Župe aleksandrovačke . Ta oblast garantuje svojom bogatom vinogradarskom istorijom i vinskim nasleđem, najviši mogući kvalitet grožđa. Iz tog vinograda nam stižu Cabernet Sauvignon i Merlot, u ovom trenutku uzdanice AVEN vinske filosofije.

Vina vinarije Aven

Cabernet Sauvignon

Svež a snažan, lako pokretljiv, voćan na nosu (divlja kupina, suva šljiva, crna drenjina…), uz nešto začina (cimet i karanfilić pre svega), ali i sa prepoznatljivim notama „pristiglim“ iz barik okruženja (tost hleb, kedrovina…)

Detaljni podaci

Crveno vino

Merlot

Tamno crven i lako pokretljiv u čaši, ovaj merlo bukvalno zavodi širokim voćnim spektrom na nosu. Ređaju se brusnica, borovnica, kupina, šumske jagode… Na ukusu posebno valja istaći vrlo ukomponovane zrele tanine, uvijene u marmelade od raznog voća, a prevashodno onog iz aromatskog spektra. Vino je mudro i nenapadno negovano skoro godinu dana u srpskim hrastovim baricima, zaokruženo i izbalansirano. Izuzetno pitko za prilično visok alkohol, prevashodno zahvaljujući vrlo lepim kiselinama. Završnica vrlo postojana i prati je naglašeno voćni i omamljujući aftertejst.

Detaljni podaci

Crveno vino

Rose

Na mirisu imamo čitavu voćnu paletu, donekle i očekivanu. Tu su maline, jagode, drenjine i vrlo interesantne – bele dudinje, ne toliko česte u roze vinima. Tek na ukusu stiže standardni zanatski ratluk od ruže uz džem od džanarike i time se ovo intrigantno vino nepogrešivo postavlja u red roze vina sa izraženim karakterom.

Detaljni podaci

Rose vino, procenat alkohola 14%

Rajnski rizling

Ovaj sortni rizling na ukusu dodatno pojačavaju nar i pita od jabuka. Vino ima izraženo elegantnu završnicu i postojan aftertejst, koji inicira onu „čašu više“. I pored inoksne pripreme za život, slobodno se može reći da potencijal za dodatno sazrevanje postoji. Stoga ovo vino predstavlja na neki način i investiciju: Svakim danom postaje bolje!

Detaljni podaci

Belo vino

Chardonnay

Verovatno najinteresantnije vino iz palete AVEN. Negovano je u inoksnim sudovima, a pokazuje izvesne karakteristike vina iz barika (korica hleba, puter…). Kompot od jabuka i nagoveštaj tropskog voća, malo karamele i mineralni karakter, na neki način oslikavaju teroar sa koga vino potiče. Vrlo upečatljivo vino, srednje duge završnice i naglašenih, vibrantnih kiselina. Na aftertejstu se naziru tragovi meda i propolisa, što govori da AVEN Chardonnay ma koliko mlad, poseduje segmente karaktera zrelih, odležalih vina.

Detaljni podaci

Belo vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: vinarijaaven@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +381 61 21 51 034.

Za novosti iz vinarije pratite njihove naloge na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/Vinarija-AVEN-790398541318184/, https://www.vinarijaaven.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte