Ovoga puta predstavićemo Vam Vinariju Benkovac čiji su zasadi smješteni u regiji Dalmacija, u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Benkovac.

Vina ove vinarije su: Cuvee Benkovac, Rose Benkovac.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Građena po uzoru na vinarije s juga Francuske sastoji se od tri odvojena zdanja u kojima se vrši primarna prerada, njega i dozrijevanje. Zgrada Vinarije Benkovac atraktivna je i danas. Krov i dio pročelja zgrade prekriva divlja loza koji joj daje lijep i nesvakidašnji izgled, a k tome i osigurava hladovinu u velikome podrumu. Jako sunce te škrto, vjetrovima šibano tlo benkovačko – stankovačkog vinogorja daju osebujne karakteristike benkovačkim vinima.

Vina Vinarije Benkovac

Cuvee Benkovac

Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah

Vinom dominira elegancija Merlota kroz svježinu, mekoću i pitkost, struktura i snaga Cabernet sauvignona istaknuta aromama borovnice, te izraženost začinskih tonova Syrah-a koji ovom vinu daje toplinu i uravnoteženost. To je vino žive duboke crvene boje s ljubičastim tonovima, elegantne i osobite složenosti okusa i mirisa. Čvrsta struktura tanina te blago izražena svježina osigurati će daljnji razvoj kvalitete vina u boci.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,9%

Rose Benkovac

Grenache

Ružičasto – crvene boje, diskretne arome, voćnih mirisa jagode i maline. Svježe, elegantno, harmonično. Rose Benkovac idealan je ljetni užitak.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 11,9%

Ako su Vam potrebne dodatne informacije o vinariji, možete ih pozvati telefonom na broj: +385 23 681 734.

Možete kontaktirati vinariju i putem sajta: https://www.badel1862.hr/proizvodi-vina/?find=Vinarija+Benkovac.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte