Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Benvenuti koja se nalazi u regiji Istra u Hrvatskoj. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Motovun.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Malvazija 2017, Rose 2017, Anno Domini Malvazija 2016, Anno Domini Teran 2015, Caldierosso 2016, Corona Grande 2015, Muškat San Salvatore 2013, Malvazija San Salvatore 2013.

Poslovno ime ove vinarije je Benvenuti Vina (Z.T.O. Benvenuti).

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@benvenutivina.com ili telefonom na broj: 385098 197 56 51.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku:

Smješteni na 400 metara nadmorske visine, u vinogradima na poziciji San Salvatore (gdje je nekad bilo smješteno selo Kaldir) raste Malvazija za naše vino koje smatramo “novom erom malvazije”. Vinogradi na pjeskovitom tlu južne su orijentacije.

Vina Vinarije Benvenuti

Malvazija 2017

Malvazija

Malvazija istarska danas je prepoznata kao vodeća bijela istarska sorta i jedna od ključnih hrvatskih autohtonih sorti. Iako naše temeljno vino, riječ je o vinu harmonične strukture i jakog tijela. Ova je Malvazija izuzetno svježa i mineralna te se ističe voćnošću i pozivom na čašu više. Terasasti vinogradi na bijeloj zemlji nekoliko lokacija, iz kojih dolazi malvazija, smješteni su na 250-400 metara nadmorske visine. Na tržištu se trenutno nalazi godište 2016.

Slaganje uz hranu

Preporučuje se uz rižoto sa tikvicama i kozicama, lagana mesna jela, piletinu, tjestenine, jela od ribe i povrća, morske plodove te uz svježe sireve.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-10°C, procenat alkohola 13,2%

Rose 2017

Teran

Rosé iznimne strukture. Vrlo svjež i ugodan, napravljen je samo od terana, a blago prešanje, između ostaloga, jamči manje količine lipida u vinu koji onda ne ometaju doživljaj lijepih teranskih kiselina. Ovo je bolje ljetno vino od većine ljetnih vina, u njemu možete uživati dugo, a arome jagoda, malina, trešanja i crvenog ribiza učinit će da vino dugo pamtite.

Slaganje uz hranu

Dobro ide uz svježe, mlado voće – jagode, trešnje, uz kiselkastije tartove od crvenog ribiza i slično

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-9°C, procenat alkohola 12%.

Anno Domini Malvazija 2016

Malvazija Istarska

Ova kompleksna malvazija izrazito je mineralna, punog je tijela, izraženih karakteristika sorte i voćna. Vinogradi, u kojima smo radi kvalitete ograničili prinose, smješteni su na položaju Turkovo, na 350 metara nadmorske visine. Malvazija Anno Domini odležala je u hrastovim bačvama 24 mjeseca, po maceraciji od 15 dana.

Slaganje uz hranu

Riba u pećnici; rombo, škarpina, jela u kombinaciji sa tartufima, rep od govedine sa tartufima i odležanim sirevima

Detaljni podaci

Suvo, bijelo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-14°C, procenat alkohola 13,5%

Anno Domini Teran 2015

Teran

Jedna od ključnih hrvatskih crvenih sorti, i najznačajnija istarska, Teran u našoj tradiciji zauzima posebno mjesto. Ovo vino dolazi iz vinograda Španjole, smještenih na 300 metara nadmorske visine. Istodobno svjež i kompleksan, Teran je harmonične strukture i kiselina koja mu prirodno omogućavaju velik potencijal odležavanja. Teran 2015, proizveden u šest tisuća boca, odležao je 24 mjeseca u hrastu, po maceraciji od 20 dana.

Slaganje uz hranu

Crveno meso, ramstek, odrezak od boškarina sa tartufima, janjetina pečena
pod pekom

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 19°C, procenat alkohola 14%

Caldierosso 2016

Teran, Merlot, Nebbiolo, Tempranillo

Ovo vino dolazi iz vinograda St.Elizabeta smještenih na 300- 350m nadmorske visine. Caldierosso je kompleksan, harmonične strukture sa lijepom svježinom kojeg karakteriziraju arome maline, vanilije, jagode, borovnice, rogača i začinske note origana. Vino je odležalo godinu dana u hrastovim bačvama po maceraciji od 5 dana.

Slaganje uz hranu

Tagliata od odleženog ramsteka

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Corona Grande 2015

Malvazija istarska (75%), Muškat (15%) i Ulovina (10%)

Corona Grande, naše temeljno slatko vino dolazi iz istoimenih vinograda, jugoistočne orijentacije, smještenih na nadmorskoj specifičnoj mikrolokaciji na visini od 350 metara. Tlo vinograda je pjeskovito, sastavljeno od ilovače i bjankuca. Kupaži Malvazije istarske i Muškata dodali smo malen postotak aromatične Ulovine, gotovo zaboravljene autohotne istarske sorte. Grožđe se za ovo vino bere u kasnijm terminima te prosušuje tijekom dva mjeseca. Corona Grande 2013. je harmonična, s aromama meda od akacije, grožđica i medastim retro okusom.

Slaganje uz hranu

Slaže se uz sve vrste slastica, a posebno uz suhe kolače.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 15%

Muškat San Salvatore 2013

Muškat momjanski

Muškat sa specifične mikrolokacije San Salvatore, na 400 metara nadmorske visine, pružio nam je kompleksno slatko vino izrazite sortnosti i punog tijela. Ovo vino odležalo je 24 mjeseca u hrastovim bačvama.

Slaganje uz hranu

Suhi kolači i keksi (cattuccini)

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 11°C, procenat alkohola 12%

Malvazija San Salvatore 2013

Malvazija istarska

Smješteni na 400 metara nadmorske visine, u vinogradima na poziciji San Salvatore (gdje je nekad bilo smješteno selo Kaldir) raste Malvazija za naše vino koje smatramo “novom erom malvazije”. Vinogradi na pjeskovitom tlu južne su orijentacije. Riječ je o prvoj Malvaziji istarskoj prosušenih bobica koju, prije svega, odlikuje izrazita sortnost. Na oko izrazito uljasto, ovo slatko vino odlikuju arome meda i voćnosti, dok joj karakter zaokružuju izražene kiseline (te istodobno pružaju mogućnost odležavanja). Malvazija San Salvatore 2013 odležala je 18 mjeseci u hrastu.

Slaganje uz hranu

Desert, guščja jetra, odležani sirevi

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 11°C, procenat alkohola 15,3%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte