Predstavljamo Vam vinariju Bjelica čije je sjedište u sremskoj regiji u Srbiji. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u Banstolu i Čortanovcima.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Babaroga, Saga, Graffiti, Graffiti Rose, Evil, Penušava Babaroga.

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji 

Vinarija se nalazi u Novom Sadu, u sklopu porodične kuće. Kapacitet vinarije je 30000 lit. Prerada se odvija u savremenim tehničko-tehnološkim uslovima, kontrolisanjem temperature i ostalih faktora. Naši vinogradi se nalaze na dve pozicije, Veliki Vrhovi, Banstol i Srednji Breg u Čortanovcima, na nadmorskoj visini od 250 do 300 m, na padinama južne i jugoistočne orijentacije. Gustina je od 5300 do 5500 čokota/ha., uz redukovan prinos, uz očuvanje izvorne flore i faune.

Vina vinarije Bjelica

Babaroga

Chardonnay 100%

Vino veoma snazne arome, mirise na vanilu, tost, tropsko voce, pecene bademe, propolis i puter, dok je u ustima kremasto, puno i viskozno. Raskosno na svaki nacin. Vino je odlicno kao aperitiv.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 14,2%

Saga

Sauvignon blanc 80%, Semillon 20%

Vino na mirisu ima izrazene arome sveze spargle i koprive, grejpa, limuna i limete, zatim dolazi zrela breskva i fina nota tropike, dok tek u pozadini poigrava nezni i intrigantni vanilinski ton. To je potpis Semijona, koga u kupazi u ovom vinu ima oko 15%, a koji je fermentisao u baricima. Na ukusu, kao i na mirisu pruza obilje svezine sa jedne strane, i socnost svezeg voca sa druge strane, sve sa zavrsnicom u kojoj se nadogradjuje i preplice citav spektar aroma.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13,8%

Graffiti

Merlot 50%, Marselan 50%

Puno, kompleksno vino, voćna bomba, vino koje ne morate čekati dva života da bi ga pili. Kupaža merloa i marselana. Arome izrazito zrelog i crnog voća lepo su ukomponovane uz prstohvat začinskog bibera sa blago tostiranim hrastom nakon godinu dana odležavanja u bariku.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13,4%

Graffiti Rose

Cabernet Sauvignon, Marselan, Merlot

Vino “claret” (karakteristicna boja za rose vina iz Bordoaux) boje, sa dosta slasti ali i alkohola, pregrst borovnica i prefinjenih kiselina.

Detaljni podaci

Rose vino, procenat alkohola 13,5%

Evil

Merlot 70%, Marselan 30%

Vinova loza se uzgaja na potezu Srednji Breg, Čortanovci uz minimum primene sredstava za zaštitu, bez upotrebe herbicida. Posebna pažnja se obraća na momenat berbe, koja se obavlja ručno u plitke gajbe od 9kg. Izmuljano grožđe macerira kratko u presi, nakon čega sok fermentiše u prohromskim tankovima sa kontrolisanom temperaturom. Malolaktička fermentacija se ne praktikuje.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 10°C

Penušava Babaroga

Chardonnay 100%

Vinova loza se uzgaja na potezu Veliki Vrhovi, Banstol uz minimalnu primenu sredstava za zaštitu, bez upotrebe herbicida. U godinama kada je moguće dobiti fenolnu zrelost uz odgovarajući procenat šećer, a grožđe se bere ručno u plitke gajbe od 9 kg i presuje, bez muljanja, nakon čega fermentiše u barik buradima, gde se odvija i malolaktička fermentacija. Nakon odležavanja u baricima, baznim vinom se pune boce, gde se odvija sekundarna fermentacija. Vino odležava na talogu u boci 5 godina.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, temperatura serviranja 12-14°C

Sa vinarijom možete stupiti u kontakt pozivom na broj: +381(0)65 36 11 568.

Za novosti iz vinarije pratite njihove naloge na društveim mrežama i web sajt: https://www.facebook.com/vinarija.bjelica/, http://www.vinarijabjelica.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte