Naš izbor za danas je vinarija Bodren koja je svoje čokote smjestila u regiji Bregovita Hrvatska. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Rusnica, kod Huma na Sutli. Vinarija je prostrla svoje vinograde u regiji apsolutnih ekoloških atributa, čije prednosti koristi za spravljanje ledenih i slatkih vina.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: BODREN CUVÉE SWEET, BODREN CUVÉE LEDENO VINO, TRIPTIH LEDENO VINO, CHARDONNAY LEDENO VINO, RAJNSKI RIZLING LEDENO VINO, PINOT SIVI LEDENO VINO, PRIRODNO PJENUŠAVO VINO “Jasminka with Vuglec & Bodren“.

Vinarija Bodren

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Vinarija Bodren sinonim je za vrhunske vinske predikate. Vinarija je prostrla svoje vinograde u regiji apsolutnih ekoloških atributa, na odmorenim obroncima pitomog Hrvatskog Zagorja. Zahvaljujući vlasniku vinarije gospodinu Borisu Drenškom, ova mala, dvorcima bogata regija, uspješno je oživjela svoju stoljetnu plemenitašku, hedonističku tradiciju. Prepoznavši u rodnom Zagorju mikroklimatski potencijal koji jamči visoke kiseline u grožđu, često isticane kao nedostatak suhih vina te regije, umješni ga je vinogradar iskoristio kao prednost za proizvodnju predikata u kojima kiselina razbija slatkoću i smanjuje dojam težine, a vina čini svježim i dopadljivim. Slučajan susret s predikatima prerastao je u veliku ljubav prema ekološki najprihvatljivijim vinima, i danas predstavlja bogato desetogodišnje iskustvo. Pojavljivanje na tržištu, gospodin Drenški započeo je stidljivo, no potvrda njegove vizije i neosporne kvalitete već je nakon prve berbe stigla sa svih svjetskih ocjenjivanja.

Vina Vinarije Bodren

BODREN CUVÉE SWEET

Bodren Cuvee Sweet - Vinarija Bodren

50% rajnski rizling, 30% pinot bijeli, 20% traminac

Nesvakidašnja kupaža rajnskog rizlinga, pinota bijelog i traminca, privlačnih aroma i okusa zrele jabuke, kruške viljemovke, breskve, manga i ananasa, upotpunjenih aromama nevena i livadnoga cvijeća, s diskretnim notama ruže u pozadini. Vino izuzetno balansiranih kiselina, sladora i alkohola, kojim se provlači ugodna pikantnost đumbira i crnog papra, dok u retrookusu dolaze do izražaja tropski okusi manga i sušene banane.

Detaljni podaci

Slatko belo vino, pakiranje 500ml, procenat alkohola 10,5%

BODREN CUVÉE LEDENO VINO

Bodren cuvee ledeno vino - Vinarija Bodren

60% pinot bijeli, 30% rizvanac,10% sauvignon bijeli

Raskošno, renesansno ledeno vino, boje antiknog zlata, dobiveno od smrznutih bobica pinota bijelog, rizvanca i sauvignona bijelog. Kompleksnih aroma ušećerene korice naranče, suhe marelice i šipka, upotpunjene dimnim notama i herbalnošću kamilice. Slojevito, zaokruženo i meko ledeno vino čije se bogatstvo aroma uz pikantnost đumbira i ljute paprike nastavlja u okusu, dok u retrookusu zaostaje slatkoća griotta.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 375ml, procenat alkohola 9,5%

TRIPTIH LEDENO VINO

Triptih ledeno vino - Vinarija Bodren

60% rizvanac, 20% sauvignon bijeli, 20% pinot bijeli

Kupaža na osnovi rizvanca, boje starog zlata, intenzivne arome koromača, kardamona, prosušenog livadnog cvijeća i slatke paprike, koja se provlači kroz okus i vraća u retrookusu. Elegantno ukomponirane kiseline prožete notama citrusa i kivija, srednjeg tijela, harmonično…

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 250ml, procenat alkohola 9%

CHARDONNAY LEDENO VINO

Chardonnay ledeno vino - Vinarija Bodren

Chardonnay

Ledeno vino zlatne boje s jantarnim odsjajem u kojemu je citrusna svježina ugodno suprotstavljena naglašenoj voćnosti. Zaljubite se u dominantne okuse blago naglašenoh likerskih okusa višnje i meda. Nježno, zaokruženo i elegantno vino.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 375ml, procenat alkohola 7,5%

RAJNSKI RIZLING LEDENO VINO

Rajnski rizling ledeno vino - Vinarija Bodren

Rajnski rizling

Senzualno i zavodljivo ledeno vino, jantarne boje, parfemskih aroma kamilice, mente, lavande, livadnog cvijeća i ruža, koje su skladno integrirane u voćne arome zrele kruške, breskve, jabuke, naranče i šipka. Elegantno vino uravnoteženih kiselina, alkohola i sladora, s dugotrajnim retrookusom herbalnih i citrusnih nota, uzbudljiva je novina u kolekciji ledenih vina s Bodrenovim potpisom.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 250ml, procenat alkohola 7%

PINOT SIVI LEDENO VINO

Pinot sivi ledeno vino - Vinarija Bodren

Pinot sivi

Raskošno, medno ledeno vino, jantarne boje, diskretnih aroma te intrigantnog okusa suhe šljiva i brusnica, zrele marelice i breskve, citrusne svježine zrele mandarine, blage pikantnosti kardamona te zaokruženo notama livadnog meda, vanilije i jagode. Vino dugotrajnog retrookusa, koje će vas potaknuti na razmišljanje o dosad neotkrivenim potencijalima ledene berbe pinota sivog.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 250ml, procenat alkohola 6,5%

PRIRODNO PJENUŠAVO VINO “Jasminka with Vuglec & Bodren“

Chardonnay, graševina, rajnski rizling, zeleni silvanac

Prirodno pjenušavo vino proizvedno klasičnom metodom od 50% chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvanca. Odležava na kvascima približno 4 godine. Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note. Izrazito je žute boje koja se razvija prema jantarnoj, kristalno bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost. Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj.

Slaganje uz hranu                 

Idealno za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima.             

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,2%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: info@bodren.hr ili putem telefona: +385 49 340 466.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu i društvenim mrežama: https://bodren.hr/, https://www.facebook.com/vinarija.bodren, https://www.instagram.com/vinabodren/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte