Današnji izbor za predstavljanje je Vinarija Bogojević čije je sjedište u Podgoričkoj regiji u Crnoj Gori. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Staniseljići.

U standardnoj ponudi vinarija ima vino Bogdan.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: vinarija@bogojević.me ili putem telefona: 382 67 533 001.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na internet adresi: http://bogojevic.me/.

Više detalja o vinariji

Kroz burne vijekove i bogatu istoriju, ljudi u okrugu “Ljesanska nahija” Stara kraljevska Crna Gora vješto su obrađivali svoju lozu, vjerno joj posvećujući sav svoj trud i pitomost “nahije”. Loza i vino su bili jedina sigurnost, hrana i lijek.
Život u Ljesanskoj nahiji i proizvodnja vrhunskih vina i rakije od grožđa predstavlja izazov i istovremeno logičan put.
Porodica Bogojević već generacijama gaji lozu od vinove loze i proizvodi vino, što smatraju potrebom, ali i ljubavlju.
Budući da je verovao da “Ljesanska nahija”, sa povoljnom klimom i položajem vinograda, može proizvoditi vrhunsko vino i rakiju od grožđa, Aleksandar V. Bogojević je registrovao uzgoj vinove loze i proizvodnju vina i rakije od grožđa.
Gajili smo sorte “vranac” i “kratosija” (autohtono u Crnoj Gori), ali i dalje ostaje izazov kako svu svoju harmoniju pretočiti u vrhunsko vino. Vina ” Bogdan ” (ime znači, dar Božji ) crno vino intenzivne boje i ekstrakta.
Naša porodica nastoji proizvoditi što bolju lozu, a također i održavati dugu tradiciju u životu, poboljšavajući je naučnim dostignućima u vinarstvu.
Staniseljici su mesto u gornjem delu “Ljesanske nahije” sa dugom vinogradarsko-vinskom tradicijom.
Vinograd se nalazi na brdu iznad sela odakle se pruža prekrasan pogled na Skadarsko jezero. Prostori u kojima se vrši fermentacija i drobljenje grožđa također su unutar vinograda. Iscijeđeno vino nosi se u podrum gdje se stavlja u bačve radi daljeg sazrijevanja.
Podrum je u sklopu stare kamene kuće u kojoj se nalazi vino. Iznad nje je soba za degustaciju vina i osvježenje. Takođe imamo četiri dvokrevetne sobe, kao i prostranu trpezariju.

Vina Vinarije Bogojević

Bogdan

Vino Bogdan je duboko neprozirna crno-crvena boja s gustom ljubičastom jezgrom koja prelazi u zasićenu definiciju crveno-crvenog ruba s prirodno visokom viskoznošću.

Vino eksplodira mirisnim osjetima predvođenim likerom od kupine, kremom od cassisa, vinom od šljive, umakom od borovnice, pita od borovnica, fenolima, vanilijom, krem ​​bruleom i mekim crnim sladićem.

Vino napada koncentriranim crnim voćem, rastopljenim sladićem, sokom od crnog ribiza, kutijicom začina, duhanom za žvakanje, likerom od višanja, dobro integriranim taninima i mekom kremom od cassisa. Ima glatku i uravnoteženu srednju nepčanicu i lijep završetak koji dolazi kao Božji dar.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, divljač

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-18°C, procenat alkohola 13-14%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte