Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Brzica koja je smještena u regiji Hrvatsko podunavlje. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Erdut.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Graševina 1378, Merlot, Cuvee Rendezvous, Merlot 2012, Chardonnay, Cabernet Sauvignon.

Više detalja o vinariji

Vinograd se prostire na 4,42 ha površine , na poluotoku duljine cca 11km i širine cca 5 km, sa tri strane okružen moćnim Dunavom, na erdutskoj kosi, nadmorske visine 150m i visine iznad rijeke Dunav od 80m, na lesnom tlu, bogatom mineralima koji daju poseban karakter grožđu.

Prostor na kojem su vinogradi izloženi su bogatom izmjenom vjetrova između Bačke i Srijema koji daju vinogradima zdrave loze i grozdove, sa preko 250 sunčanih dana godišnje, što donosi visoki postotak šećera u bijelim i crnim sortama grožđa.

Ukupno je zasađeno 29.000 loza , od čega je 10.000 kom bijelih sorti, graševine i chardonnaya , te 19.000 crvenih sorti, cabernet sauvignon, merlot i vranac. Dio nasada bijelih sorti je star preko 30 godina, a crvene sorte su zasađene 2007 g.

Vina Vinarije Brzica

Graševina 1378

Graševina

Vino graševine je slamnato – žute boje s nijansama zelene, laganog mirisa bazge i bagrema, suhog okusa, srednje sadržaja alkohola i ekstrakta, okusa zelene jabuke i ugodno gorkasto, izrazito mineralno, svježe suho vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Merlot

Merlot

Vino je intenzivno rubin crvene boje, okusa aronije, crnog ribiza, šljive, karakterističnog okusa trave sa dosta alkohola i relativnom kiselinom, zaobljenih tanina, suho vino. Barikira se u malim hrastovim bačvama 225 litara, srednje paljenim. Suho vino. 36 mjeseci u boci na dozrijevanju u podrumu prije prodaje.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Cuvee Rendezvous

Cabernet Sauvignon, Merlot i Vranac

Kupažiranje zajedno tri crne sorte – Cabernet Sauvignon, Merlot i Vranac, nakon najmanje tri godine proizvodnje u bačvama i dozrijevanja u podrumu te nakon punjenja još najmanje dvije godine odležavanja i dozrijevanja u podrumu u boci. Vino snažnih tanina i alkohola, izraženih sortnih karakteristika sva tri vina koja su u kupaži, koja se izmjenjuju u okusima i mirisima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Merlot 2012

Merlot

Vino je intenzivno rubin crvene boje, okusa aronije, crnog ribiza, šljive, karakterističnog okusa trave sa dosta alkohola i relativnom kiselinom,zaobljenih tanina, suho vino. 48 mjeseci u boci na dozrijevanju u podrumu prije prodaje. Barikira se u malim hrastovim bačvama 225 litara, srednje paljenim.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Chardonnay

Chardonnay

Vino sa karakterističnim sortnim okusom, slamnato-žute boje sa zlatnim odsjajem,istaknutih mirisa i aroma zrelog bijelog voća, puno, ugodnog sadržaja kiseline i alkohola, suho vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Vino Cabernet Sauvignona je intenzivno rubin crvene boje sa prijelazom na ljubičastu, puno ekstrakta, aromatično s karakterističnim travnatim okusom, arome zrele višnje. Sa starenjem se znatno poboljšava kvaliteta. Barikira se u malim hrastovim bačvama 225 litara, srednje paljenim. Suho vino. 36 mjeseci u boci na dozrijevanju u podrumu prije prodaje.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: brzicawinery@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +385 91 297 3410.

Za novosti iz vinarije pratite njihov sajt i naloge na društveim mrežama: https://brzica.com/, https://www.facebook.com/vinarijabrzica, https://www.instagram.com/brzicawinery/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte