Carski vinogradi Mostar

Predstavljamo Vam vinariju Carski vinogradi Mostar koja je jedna od vinskih proizvođača mostarske regije u Bosni i Hercegovini. Vinarija je smještena u mjestu Gnojnice.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: BLATINA LIMITED EDITION 013, ŽILAVKA LIMITED EDITION 013, ŽILAVKA SELECTION 13, BLATINA EMPORIA, ŽILAVKA EMPORIA.

Poslovno ime vinarije je HP INVESTING D.O.O.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a info@carskivinogradi.com ili putem telefona 387 36 577 328

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

“Carski vinogradi nalaze se u Gnojnicama, 12 kilometara od Mostara i prostiru se na površini od 100 hektara. Najbolja i najkvalitetnija vina regije proizvedena su upravo u ovom kraju. Područje Hercegovine jako je bogato sa sunčevom svjetlosti (tokom godine bilježi se po 2300 sati sijanja sunca), a kameniti tereni refleksijom pojačavaju njegovo pozitivno djelovanje na vinovu lozu, što rezultira visokovalitetnim grožđem. Pored autohtonih, danas u svijetu veoma cijenjenih, sorti Žilavke i Blatine, ovdje se proizvodi i prvoklasni Vranac. U jesen 2015. godine lepezu okusa smo obogatili Žilavkom LIMITED EDITION 013 i Blatinom LIMITED EDITION 013 koje su odležale određeno vrijeme u barrique bačvama napravljenim od slavonskog i bosanskog hrasta.

Rukovodeći se kvalitetom kao jedinim imperativom u poslovanju proizveli smo istinsko zadovoljstvo za svu vinsku gospodu i s ponosom na njega stavili pečat Bosne i Hercegovine. Žilavka, Blatina i Vranac danas su visoko pozicionirani na europskom i azijskom tržištu i s ponosom možemo reći da su dostojni ambasadori naše zemlje.”

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama

https://www.facebook.com/Vinarija-Carski-Vinogradi-Mostar-353387571516141/

https://www.instagram.com/explore/locations/1030255867/vinarija-carski-vinogradi-mostar?hl=hr

Vina Carskog vinograda Mostar

BLATINA LIMITED EDITION 013

Blatina 90%, Alicante Bovchet 10%

U zagrljaju drveta i vatre najraskošnije vino hercegovačkog podneblja stasalo je u damu dostojnu najfinije vinske gospode. Grožđe za Blatinu LIMITED EDITION 013 ručno se trga sa najboljih položaja u vinogradu.

Slaganje uz hranu

Vino Blatina LIMITED EDITION 013 odlično prati tamna mesa u bogatim umacima, jela od divljači, teletinu i janjetinu ispod sača.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 16 – 18°C, procenat alkohola 13%

ŽILAVKA LIMITED EDITION 013

Žilavka 100%

Žilavka LIMITED EDITION 013 kompleksnog je vinskog karaktera i naglašene slojevitosti okusa. Domaći hrast i snaga vatre čine je snažnijom i ozbiljnijom, takvom da je neizmjerno lako piti i voljeti. Žilavka intenzivnije od svakog vina proživi put od vinograda do čaše.

Slaganje uz hranu

Vino Žilavka LIMITED EDITION 013 se svrstava među “barikirana” vina i u savršenom je skladu sa riječnim i morskim delikatesima, ali i jagnjetinom ispod sača.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10 – 12°C, procenat alkohola 12,5%

ŽILAVKA SELECTION 13

Žilavka 100 %

Sa prvim zrakama hercegovačkog sunca počinje ručno trganje pažljivo biranog grožđa za vino Žilavka SELECTION 13. Kako bi grožđe zadržalo svježinu noći do vinarije se prevozi u hladnjačama. Glavni dio fermentacije se odvija u inox posudama uz kontrolisano hlađenje i odabrane kvasce.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10 – 12°C, procenat alkohola 12,5%

BLATINA EMPORIA

85% Blatina, 10% Alicante Bovchet i 5 % Vranac 12%

Slaganje uz hranu

Užitak u okusu Blatine bit će potpun uz platu plata autohtonih sireva i suhog mesa, a nikako nećete pogriješiti ni ukoliko je servirate uz janjetinu s ražnja.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18 – 20°C, procenat alkohola 12%

ŽILAVKA EMPORIA

95% Žilavka i 5% Bena

U kršnom ambijentu sunčane Hercegovine, na blagodetnoj zemlji natopljenoj divljom Neretvom i znojem vinogradara rođena je raskošna Žilavka. Onima koji se bave njegovom proizvodnjom ovo je tekuće zlato bogata i izdašna nagrada. Uspravna i prkosna, poprimila je sve karakteristike kraja u kojem je nastala, pa jednako dobro podnosi periode dugotrajnih suša, kao i periode obilnih jesenskih padavina, svojstvenih ovom kraju.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18 – 20°C, procenat alkohola 12%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.
, , ,
Takođe pogledajte