Pripremili smo za Vas prezentaciju vinarije Clai čija vina reprezentuju regiju Istra u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Brajki.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Brombonero, Sv. Jakov, Ottocento bijeli, Ottocento crni, Pjenušac Brut nature, Tasel slatko vino, Baracija, Baracija Refošk.

Dodatne informacije o vinariji

Vinarija Clai smještena je u unutrašnjosti Istre, nedaleko od Krasice, u selu Brajki. Blizina grada Buja kao i granica sa Slovenijom čine nas lako dostupnom destinacijom za sve prigode. Naši vinogradi prostiru se na 10ha, dok su se maslinici smjestili na dodatnih 5ha zemlje. Na 200m nadmorske visine uživamo puno sunčanih sati a blizina Jadranskog mora donosi nam prohladno-slani povjetarac. Zemlja obiluje laporom, koji stvara dobru drenažu, te se naše loze pružaju korijenima duboko ispod zemlje, što osigurava prepoznatljivu kvalitetu Clai vina. Terroir čini naše temelje, koje njegujemo i konstantno poboljšavamo. Proizvodnja se bazira na tradicionalnim sortama grožđa i maslina, uz pokoju inozemnu sortu. Konstantno podižemo standard i kvalitetu, dok je kvantiteta za nas nepoznat pojam. Gustoća naših nasada je visoka (5700 trsova/hektar), a prinosi su jako niski. Proizvodnja se oduvijek temeljila na ekološkom uzgoju, bez kemijskih proizvoda, herbicida ili insekticida. A gnojidba se obavlja povremeno u minimalnim količinama, pri čemu se koriste samo organska i prirodna gnojiva. Grožđe se u podrumu vinificira na prirodan način, spotanom fermentacijom na kožicama, bez dodataka enzima, kvasaca ili malolaktičke bakterije. Vino odležava na talogu, u velikim drvenim bačvama različitih veličina, a nakon dvije godine buteljira se bez mikro ili sterilnog filtriranja.

Vina vinarije Clai

Brombonero

100% Refošk

Brombonero je premium vino koje se dobija samo od najboljeg refoška pomno biranog iz naša četiri vinograda. Veliki trud, posvećenost radu i minimalni prinosi, čine ovo vino jedinstveno, a Brombonero se proizvodi jedino u berbama kada priroda pruži najbolje uvjete.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml/1,5l/3l, procenat alkohola 15,5%

Sv. Jakov

100% Istarska Malvazija

Sv. Jakov je bijelo vrhunsko vino dobiveno od 100% istarske malvazije. Grožđe dolazi iz 42 godine starog vinograda koji se nalazi na brdašcu zapadno od vinarije po kojem je vino dobilo naziv. Vino je ekološki certificirano i jedna je od najvažnijih etiketa u vinariji te je iz tog razloga butiljirano samo u najboljim godinama.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml/1,5l/3l/6l, procenat alkohola 15%

Ottocento bijeli

​Istarska Malvazija, Pinot sivi, Sauvignon Blanc

Ottocento bijeli je kupaža malvazije, sauvignon blanca i sivog pinota. Postotak sorte varira od berbe do berbe ovisno o urodu. Iako malvazija često prevladava u vinu, sivi pinot najviše utječe na boju Ottocenta. Vino se čuva na 14-15°C, a pije se nerashlađeno. Vino je dobilo naziv kroz obiteljsku šalu koja seže u same početke proizvodnje, a istu Vam rado prepričamo pri Vašoj posjeti vinariji.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

Ottocento crni

Refošk, Merlot

Ottocento crni je kupaža napravljena od merlota i refoška . Vinogradi se nalaze na maloj udaljenosti od vinarije, a starost loza je između 10 i 25 godina. Uz autohtoni refošk savršeno se sljubio merlot, koji se odlično prilagodio na našim položajima. Vrhunsko crno vino, dovoljno autentično da, ispijajući ga, možete uživati u mineralnosti najprestižnijeg istarskog tla, našoj bijeloj zemlji.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Pjenušac Brut nature

Istrian Malvasia, Chardonnay, Plavina

Pjenušac brut natur je proizveden klasičnom metodom od malvazije, chardonnay-a i istarske plavine. Stil ovog vina definira plavina, stara istarska sorta koja je adaptirana za proizvodnju pjenušavih vina. Iako od nje imamo višestruke koristi, Plavina je kritično ugrožena sorta grožđa. Plavinu odlikuje mala koncentracija šećera te visoke kiseline, što daje savršen omjer za proizvodnju pjenušavih vina.

Detaljni podaci

Pjenušavo, extra brut belo vino, pakiranje 750ml/1,5l, procenat alkohola 12,1%

Tasel slatko vino

Muškat bijeli

Tasel je desertno vino dobiveno od bijelog muškata koje se suši u vinogradu dok uvjeti dozvoljavaju. Ukoliko koncentracija šećera nije dovoljna, grožđe se dodatno suši u podrumu dok razina šećera ne dostigne potrebne vrijednosti. U čaši ga odlikuju nijanse zlatne boje te guste vinske kapljice. Čudesna prirodna slatkoća i opojan miris poput najskupljeg parfema, savršeno opisuju Tasel vino.

Detaljni podaci

Desertno belo vino, pakiranje 375ml, procenat alkohola 14,5%

Baracija

100% Istarska Malvazija

Baracija malvazija je dobivena od 100% istoimene sorte iz naših mladih vinograda. Pozicija vinograda je u blizini stancije Baracija, po kojem je vino dobilo ime. Sami vinogradi pridonose i krase pogled s naše vinarije.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Baracija Refošk

100% Refošk

Baracija refošk je dobiven od 100% istoimene sorte iz naših mladih vinograda. Pozicija vinograda je u blizini stancije Baracija, po kojoj je vino dobilo ime. Sami vinogradi pridonose i krase pogled s naše vinarije.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: info@clai.hr ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +385 52 776 175.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem sajta i društvenih mreža: https://www.clai.hr/, https://www.instagram.com/claiwines/, https://www.facebook.com/claiwinery.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte