Danas Vam predstavljamo vinariju Conte de Vallonne koja je smještena u Južnobanatskoj regiji u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Gudurica.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Conte Bello, Cabernet Sauvignon, Conte Rose, Cabernet Sauvignon Reserve.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

U dodiru Karpata i Vršačkog vinogorja, kao Božijom rukom postavljeno na brežuljke ispresecane divljim gudurama, vinogradima zaklonjeno i sačuvano od sveta, nalazi se Gudurica – po svemu neobično selo.

U ovom malom planinskom selu usred pitomog ravnog Banata, iznad koga se uzdiže najviši vrh Vojvodine, petnaestak kilometara severoistočno od Vršca, vekovima živi i o ukrštenim balkanskim putevima svedoči čak 14 različitih nacija. I niko nikoga više ne pita šta je poreklom i kojim putem je došao. Trude se samo da održe viševekovnu tradiciju ovog regiona, a to je uzgajanje loze i pravljenje vrhunskih vina.

Do kraja 19.veka, Vršačko vinogorje je bilo najveće i najznačajnije u vinogorje u Ugarskoj sa 10.000 ha vinograda. Prema verovanju i seoskim pričama, vinova loza se u ovim krajevima uzgaja još od Rimljana a možda i od ranije.

Vina vinarije Conte de Vallonne

Sauvignon Blanc

Conte de Vallonne SAuvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Sortni karakter, voćnost i svežina oslikavaju naš Sauvignon. Kratkotrajnom maceracijom smo postavili sebi za cilj proizvesti sortno vino sa diskretnim herbalnim aromama i delikatnom punoćom na ukusu.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz paste, rižoto sa plodovima mora, njoke, duvan čvarke.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,7%

Muscat Ottonel

Conte de Vallonne Muscat Ottonel

Muskat Beli

Razigranih sortnih mirisnih nota i harmonijom aroma dinje, bagrema i citrusa, osvaja sva čula i u svakom trenutku. Temperirano na 12°C, kao aperitiv je dovoljan za dobro raspoloženje.

Slaganje uz hranu                 

Uz Brie i ostale plemenite sireve sa belom plesni dolazi do izražaja svojom razigranošću. Uz robu i bela mesa se otvara. Uz minjone uživajte i opet se vratite Conte Muscatu, jer je najbolji sam po sebi.             

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 11,9%

Conte Bello

Conte de Vallonne Conte Bello

Sauvignon i Muscat

Samo za vas smo sjedinili naše omiljene sve sorte za vino koje se može piti i kao aperitiv i uz prevrele sireve, šunku, ćureće mlince i uz štrudlu ali je najbolje uz knedle sa šljivama. Sauvignon je dao notu plemenitosti, a Muscat razigranost na mirisu. Conte Bello rashladite na 12°C i uživajte.

Slaganje uz hranu                 

Uz prevrele sireve, šunku, ćureće mlince i uz štrudlu ali je najbolje uz knedle sa šljivama.           

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,4%

Cabernet Sauvignon

Conte de Vallonne Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon je rubin crvene boje, harmoničan, razigran. Na ukusu dominira bobičasto voće, a na mirisu je sortnog karaktera. Vino sjajnog potencijala, koja bi vredelo čuvati barem 3 godine u boci i dozvoliti mu da se razvije u ozbiljno vino.

Slaganje uz hranu                 

Slaže se sa plavim i zrelim srevima, crvenim grilovanim mesom, biftekom fijorentina i klasično pripremljenim biftecima, pastama sa prelivima na bazi mesa ili paradajza, lazanjom, pečenjima. Topla preporuka je uživati u našem Caberneu u musu od čokolade ili tortama na bazi čokolade.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13,4%

Conte Rose

Conte de Vallonne Conte Rose

Cabernet Sauvignon

100% Razigrano, sveže, mladoliko vino sa izrazivo voćnim kiselinama. Blago i harmonično, lepo rashlađeno na temperaturi od 12-14°C osvaja mirisom na ružu i pitkošću koje su omoguće istaknute voćne kiseline. Kontrolisanom temperaturom fermentacije smo želeli da istaknemo svežinu i voćnost našeg prvog Rose-a proizvedenog od samotoka našeg Cabernet Sauvignon-a.

Slaganje uz hranu                 

Idealno se slaže sa belim mesima u prelivu od gorgonzola, svim vrstama roštilja, picama i kremastim desertima. Posebno vam preporučujemo naš Rose uz Šnenokle i Creme brulle.        

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 12%

Cabernet Sauvignon Reserve

Conte de Vallonne Cabernet Sauvignon Reserve

Cabernet Sauvignon

Tamno crveno, puno, harmonično, 100% sortno vino proizvedeno dugom maceracijom grožđa. Ručno brano i selektirano za limitiranu seriju iz izvanredne berbe 2011. samo za Vas. Na ukusu dominira somotasti i voćni karakter višnje i ribizle sa zaokruženom sortnom aromom i tonovima čokolade.

Slaganje uz hranu                 

Naš predlog gastronomskog spoja bi bio sa mariniranim biftekom prelivenim sosom od ribizli i uz toskanelo.         

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13,6%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: novica.grek.vs@gmail.com ili telefonom na broj: 061 1951110.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta: https://www.contevallonne.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte