Pripremili smo za Vas prezentaciju vinarije Crvik čija vina reprezentuju dalmatinsku regiju u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Komaji.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Blasius, Piligrin, Tezoro, Fiora, Bastion, Negromant, Pomet, Satir, Vilin ples.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Vinarija se nalazi u Konavlima, zelenoj oazi nedaleko od Dubrovnika, u pitoresknome selu Komaji smještenom u šumi na brežuljcima između Konavoskog polja s jedne strane i mora s druge strane.

Unutar sela prostiru se mala krška polja širine 100-500 metara, koja se dužinom prostiru od Cavtata do Vitaljine, poznata kao konavoska “crvenica”.

Na svojih 6 hektara vinograda uzgajamo cabernet sauvignon, merlot i plavac mali, a posebno smo ponosni na svoje uspjehe povratka autohtone dubrovačke bijele malvasije i bijele maraštine.

Budući da je proizvodnja prerasla kapacitete vlastitih vinograda, grožđe se uzima i iz strogo kontroliranog uzgoja od okolnih kooperanata iz Konavala.

Vina vinarije Crvik

Blasius

Malvasija dubrovačka

Malvasija dubrovačka, fermentirala u bačvi te odležavala i mješala se zajedno sa kožicom i sjemenkama u drvenoj bačvi točno 8 mjeseci, nakon čega je odležavala još 4 mjeseca bez komine.

Detaljni podaci

Belo vino

Piligrin

Malvasija i Maraština

Kupaža dvije poznate sorte s konavoskog područja: Malvasija dubrovačka 60%, Maraština 40%.

Detaljni podaci

Belo vino

Tezoro

Malvasija dubrovačka

Prva sorta vinove loze koja je zapisana u dokumentima srednjovjekovne Dubrovačke republike. Služilo je za čašćenje najuglednijih posjetitelja. Izuzetno zanimljive arome i bouqueta.

Detaljni podaci

Belo vino

Fiora

Syrah

Ovdje je Syrah dao izuzetno zanimljivo lagano vino. Svježa boja i miris Konavoske rusice, voćna aroma i krhko nježno tijelo stvaraju zaista jedinstveni ugođaj.

Detaljni podaci

Rose vino

Bastion

Plavac mali i Merlot

Kupaža jedne od najpoznatijih hrvatskih sorti, Plavca malog i svjetski poznatog Merlota.

Detaljni podaci

Crveno vino

Negromant

Merlot

Merlot je našao svoje utočište i u karakterističnoj crvenici zemlji Južne strane Konavala. Voćni miris poglavito maline i duboka rubinska boja, te odležavanje u malim hrastovim bačvicama, glavne su odlike koje ističu ovu poželjnu sortu.

Detaljni podaci

Crveno vino

Pomet

Plavac mali

Plavac mali, poznata domaća sorta, uzgaja se na malim kraškim poljima južne strane Konavala. Duboka ljubičasto-crvena boja ovog vina, izražene voćnosti, s bogatim aromama sorte i odležano u malim hrastovim bačvama, čini ovo vino posebno privlačnim.

Detaljni podaci

Crveno vino

Satir

Cabernet Sauvignon

Poznata svjetska sorta vinove loze Cabernet Sauvignon odlično se uklopila u mala kraška polja južne strane Konavala , gdje daje izvanredne rezultate. Odležala u malim hrastovim bačvama, posjeduje bogate voćne mirise i okuse, te arome tamnog voća, kao i ugodnu svježinu.

Detaljni podaci

Crveno vino

Vilin ples

Cabernet Sauvignon, Merlot, Plavac mali

Cabernet sauvignon i Merlot, te Plavac mali, zajedno su dali u škrtoj konavoskoj “crvenici” zemlji, ovo zaista posebno vino. Tamna rubin crvena boja s ljubičastim tonovima, arome voćni okusi i mirisi poglavito tamnog voća, te snažno tijelo i lagani tanini, odležano u hrastovim bačvama, karakteristike su ovog prvog konavoskog cuvea.

Detaljni podaci

Crveno vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: crvik.vino@gmail.com ili putem telefona: +385 20 771 230.

Za novosti iz vinarije pratite njihove naloge na društvenim mrežama i njihov web sajt: https://www.facebook.com/winecrvik/, https://www.crvik-wine.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte