Autori našeg portala su za danas izabrali Vinariju Daruvar koja je jedan od predstavnika regije Slavonija u Hrvatskoj. Čokoti vinove loze rastu u Donjem Daruvaru.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Vezak Graševina, Vezak Sauvignon, Vezak Chardonnay, Vezak Graševina Kvalitetna, Graševina Daruvar Selection, Daruvarski Rizling 1990.

Više detalja o vinariji

Daruvarsko vinogorje prostire se na pitomim obroncima Bilogore, Papuka i Psunja na nadmorskim visinama od 150 do 240 m. Ovdje na više od 160 ha u Donjem Daruvaru i Đulovcu Badel 1862 d.d. – Vinarija Daruvar uzgaja preporučene sorte vinove loze za ovo podneblje.

Najzastupljenija je sorta graševina, potom chardonnay, rajnski rizling i sauvignon. Visoka tehnološka razina, ali i stručna ekipiranost, rezultiraju racionalnom i primjerenom tehnologijom proizvodnje grožđa koja po kakvoći predstavlja vrlo dobru sirovinu za proizvodnju najboljih vina.

U Donjem Daruvaru pored samog pogona Vinarije, na uzvisini iznad nepreglednih redova vinove loze, obilježavaju se vinske svetkovine. Uz bogatu eno i gastro ponudu daruvarskog kraja predstavljaju se se pradavni pučki običaji Sv. Vinka i Sv. Martina.

Na vinogradarskim lokalitetima Đulovca i Donjeg Daruvara postoji mogućnost kušanja vina na otvorenom u samoj blizini vinograda, boravak u prirodi, a isto tako i doživjeti radost i veselje berbe.

Vina Vinarije Daruvar

Vezak Graševina

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Vezak Sauvignon

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Vezak Chardonnay

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Vezak Graševina Kvalitetna

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Graševina Daruvar Selection

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml

Daruvarski Rizling 1990

Rajnski rizling

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,3%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinarija.daruvar@badel1862.hr ili telefonom: +385 331 943.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu: https://www.badel1862.hr/proizvodi-vina/?find=Vinarija+Daruvar.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte