Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Deurić čije je sjedište u Sremskoj regiji u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Malu Remetu.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Aksiom, Chardonnay classic, Pinot Noir, Gewurztraminer, Severna Morava, Probus, Sauvignon blanc.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Pažljivo kombinujemo izvanredne prirodne uslove koje nam pruža naš mikrolokalitet, moderne tehnologije u proizvodnji grožđa i vina, iskustva konsultantskog tima vrhunskih francuskih stručnjaka, ambicionost i želje mladog tima vinarije, da bismo stvorili prepoznatljiva i jedinstvena vina sa izraženim pečatom teroara.

Gajenju svake sorte pristupamo pažljivo, u odnosu na vino koje želimo da dobijemo. Tako se na dva različita načina ista sorta gaji za dva vina, a rezultat je autentičan ukus, koji osvaja sve prave ljubitelje vina.

Vina Vinarije Deurić

Aksiom

Probus, Merlot, Marselan, Pettit Verdot

Miris crvenih ribizli, soka od višanja i bobica svežeg nara u prvom planu. U drugom naletu nam dolaze suve brusnice, suve šljive, crna čokolada, uprženi šećer sa vanilom i na kraju i začinske arome. Izuzetno kompleksno i slojevito vino. Ukus nastavlja u istom trendu, sa voćnim napadom koji smo osetili na mirisu, uz primesu začina sa čokoladno-kafenom, dugom završnicom. Telo puno i oblo, pa se lepo kotrlja po nepcima. Jakih i skladnih tanina koji su savršeno uklopljeni.

Slaganje uz hranu                 

Teleći jezik

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay classic

Chardonnay

Na nosu je izrazito sveže i voćno. Prednjači miris zrele breskve i zelene jabuke, dok vešto skriveni ananas, citrusi i vanila dolaze nenametljivo iz pozadine. U ustima je takođe sveže, hrskavo i voćno, gde se simfonija ukusa nastavlja aromom manga, ananasa i limete.

Slaganje uz hranu                 

Slanina, mimoza, ruska, pečenica, slanina, tvrdi sirevi…

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Pinot Noir

Pinot Noir

Meki miris zrelog crvenog voća, višanja u čokoladi, šljive i brusnice, oplemenjen finim tonovima drveta, moka kafe, vanile i dima. Laganog tela, sočno, nežnih i mekanih tanina. U završnom ukusu dominiraju arome zrele trešnje i šljive, dopunjene notama slatkih začina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Gewurztraminer

Gewurztraminer

Neodoljiv, ali nenametljiv miris svežeg i kuvanog stonog voća. Sećanje na bakin kompot od krušaka i otvorenu konzervu ananasa. U sledećem naletu se oseti aroma zlatnog delišesa i tek iseckanog manga. Potom miris ubranog cveta bagrema i soka od zove, koje ocom vinu daje poseban karakter. Ukus takođe veoma voćan i slojevit. Slatko od dunja, zatim tufahija, a na kraju pečeni orasi na puteru upotpunjuju ovu simfoniju u ustima. Alkoholi umereni, nenametljivi i usklađeni sa živahnim kiselinama. Telo mu je srednje sa dugom završnicom. Uparite ga sa kineskom, sečuan piletinom, plavim sirevima, ili domaćom kobasicom sa prilogom od luka i jabuka na puteru. Živeli!

Slaganje uz hranu                 

Domaća kobasica sa sirom

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Severna Morava

Morava

Sveže, lepršavo i mirisno vino sa aromom vinogradarske breskve, zrele žute jabuke i citrusa. U ustima veoma slasno i sočno te osetim opet breskve, limetu, pomorandžinu koru sa mileralno zeljastom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Morska i rečna riba

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Probus

Probus

Vino duboke, tamno crvene boje sa ljubičastim ivicima, intenzivno obojeno. Snažnog, preciznog voćnog mirisa u kome se lako prepoznaje plavo i crno voće: borovnice, kupine i sveža crna ribizla. Voćni tonovi dopunjeni su mirisima moke i kakaoa. Punog ukusa, sa obiljem voćne sočnosti i svežine. Tanini snažni i zaobljeni, savršene strukture. Na jeziku se smenjuju arome zrelog crnog duda, šumskog voća, crne čokolade i maraskino višnje. Izrazito postojanog i dugog ukusa.

Slaganje uz hranu                 

Jagnjeći kotleti

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Sauvignon blanc

Sauvignon blanc

Vino zlatno žute boje sa diskretnom nijansom smaragdno zelene. Odiše mirisom svežeg planinskog jutra, tek pokošene orošene trave, zelene paprike, tek ubrane špargle i sveže rukole. U pozadini nas mami pomalo citrusna nota, sa mekanim tonovima lavande. Na ukusu izuzetno sveže, sličnih aroma kao i na mirisu, sa dugom završnicom limete koja se polako pretače u prijatnu mineralnost. Punog je tela sa snažnim kiselinama i u finom balansu sa alkoholima. Ovaj sovinjon bi bilo poželjno upariti sa jakim i masnim sirevima, salatom od paradajza, mocarele, bosiljka i maslinovog ulja, ili sa dobrim, debelim odreskom crvene tune na roštilju.

Slaganje uz hranu                 

Sa jakim i masnim sirevima, salatom od paradajza, mocarele, bosiljka i maslinovog ulja, ili sa dobrim, debelim odreskom crvene tune na roštilju

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom ATOS FRUCTUM DOO MALA REMETA.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: office@vinarijadeuric.com ili telefonski na broj: 063 595 679.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu https://vinarijadeuric.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte