Ovoga puta predstavićemo Vam Vinariju Draganić čiji su zasadi smješteni u šumadijskoj regiji u Srbiji. Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Lipovac.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Miracolo Superiore Sangiovese, Miracolo Sangiovese, Bard Merlot, Cavalier Cabernet Sauvignon, Profil Palava, Silueta Sauvignon Blanc, Kontura Chardonnay, L’Una Rose.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Draganić nastala je 2017. godine prema ideji Srđana Draganića, građevinskog inženjera i strastvenog ljubitelja vina. Inspirisan predelima, mirisima i ukusima Toskane, želeo je da prenese duh takve lepote i u Šumadiju. Ono što je spojilo tu ideju i njeno ostvarenje je sličnost brdovitih krajolika Topole i toskanskih vinograda. Upravo je zato na prelepom proplanku Karaula u selu Lipovac kraj Topole zasađen i prvi čokot našeg vinograda. Na 10 hektara zemlje se narocito izdvajaju sorte koje su po prvi put proizvedene u Srbiji. Reč je o Sangiovese-u, autohtonoj italijanskoj sorti grožđa i Palavi, koja predstavlja sortu nastalu ukrstanjem Gewürztraminer i Müller-Thurgau.

Vina Vinarije Draganić

Miracolo Superiore Sangiovese

Detaljni podaci

Crveno vino

Miracolo Sangiovese

Vino duboke crvene boje, izraženog voćnog mirisa protkanog vanilinskim tonovima francuskog hrasta sa notama najfinije čokolade i kafe u pozadini. Ukus je pun i kompleksan sa jakom taninskom strukturom i razigranim kiselinama koje ovom vinu daju posebnu svežinu.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C

Bard Merlot

Odlikuje se začinsko – voćnim mirisima u kojima dominiraju tonovi višnje i borovnice uz diskretne začinske note barika, intenzivnom rubin crvenom bojom, harmoničnim i punim ukusom sa mekanim, somotastim taninima i pikatnim kiselinama koje se lagano tope u završnici.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C

Cavalier Cabernet Sauvignon

Detaljni podaci

Crveno vino

Profil Palava

Svetlo žuta boja, intenzivne sortne arome sa dominacijom tonova zove, ruže, kajsije i mandarine uz dodir vanile u pozadini i veoma pun, rafiniran ukus, filigranski su uklopljeni u prefinjen i izuzetno bogat bouquet svojstven ovoj jedinstvenoj sorti nastaloj ukrštanjem sorti Müller Thurgau i Gewürztraminer.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Silueta Sauvignon Blanc

Svetla zelenkasto žuta boja, veoma intenzivan herbalno-floralni miris sa izraženim tonovima koprive, bosiljka i cveta zove, kroz koje se prožimaju tonovi zelene paprike, harmoničan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lagano tope u ustima i daju živost i svežinu su osnovne karakteristike ovog vina.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Kontura Chardonnay

Detaljni podaci

Belo vino

L’Una Rose

Sangiovese 40%, Merlot 40%, Cabernet franc 20%

Vino blede pink boje, izraženog voćnog mirisa sa cvetno – herbalnim tonovima u pozadini, izuzetno harmoničnog, umereno punog ukusa sa filigranski izbalansiranim kiselinama koje ovom vinu daju svežinu i gibkost.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 10-12°C

Email adresa vinarije je: sd@vinarijadraganic.rs ili ih kontaktirajte telefonom: +381 63 205 342.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu i na njihovim nalozima na društvenim mrežama: http://vinarijadraganic.com/, https://www.instagram.com/vinarijadraganic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte