Danas Vam predstavljamo vinariju Dragun koja se nalazi u Hrvatskoj u regiji Hrvatsko podunavlje. Vinogradi su zasađeni u mjestu Ilok.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Graševina, Chardonnay, Traminac, Cabernet Sauvignon.

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji

Vinariju Dragun zajednički vode dvije obitelji. Počeli smo sa skromnim nasadima prije 30 godina, a trenutno posjedujemo 10 ha vinograda u kojima prevladavaju bijele sorte grožđa: Graševina, Rajnski Rizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminac, od kojih je najzastupljenija Graševina. Od crnih sorti uzgajamo Cabernet Sauvignon i Merlot. Godišnja proizvodnja je oko 100 000 L vina.

Vina vinarije Dragun

Graševina

Graševina 100%

Pitko, osvježavajuće, harmonično vino, zelenkastožute boje. Bogato srijemsko tlo i obilje sunca daju mu fini, dugi sortni okus sa ugodnom, diskretnom gorčinom badema i raskošnom aromom zrelog grožđa.

Slaganje uz hranu                 

Prilagođenost brojnim jelima, kao što su hladna predjela, pršut, sve vrste jela od bijelog mesa, roštilj i slatkovodna plemenita riba, čine ga nezamjenljivim vinom uz svakodnevni obrok, ali i vinom za svaku svečanu priliku.      

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 9-10°C

Chardonnay

Chardonnay 100%

Podrijetlom iz Francuske, visoko kvali tetna sorta daje vino koje se ubraja među najcjenjenija bijela vina na svijetu. Vino je žuto-zelenkaste boje, skladnog odnosa alkohola i kiselina, lijepe sortne arome, punog okusa s karakterističnim blagim tonom gorčine.

Slaganje uz hranu                 

Pravi gastronomski užitak doživjet ćete pijući ovo vino uz fina predjela, juhe i glavna jela od bijelog mesa, osobito pikantnih, pa sve do finih sireva i slastica.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 8-10°C

Traminac

Traminac 100%

Dragulj srijemskog vinogorja, slamnato žute do zlatno žute boje, finog trajnog sortnog mirisa i bukea, plemenitog okusa te punoće karakteristične samo za Traminac.

Slaganje uz hranu                 

Harmonično i elegantno vino ugodno kao aperitiv, prikladno uz birana jela od bijelog mesa i plemenite ribe. Njegova osobenost posebno dolazi do izražaja na kraju obroka uz razne slatke deserte.  

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Potiče iz regije Bordeaux i jedna je od najcjenjenijih vinskih sorti. Vino je tamno crvene boje, blagog je cvjetno voćnog mirisa ljubičice i kupine. Okus je pun zaokružen i harmoničan, sa lijepo usklađenim taninima.

Slaganje uz hranu                 

Svoj pun okus otkriva uz jača jela od crvenog mesa, pikantne sosove, dimljena mesa i jake sireve, a lijepo će prijati i uz roštilj, pršut i jaču morsku ribu.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 15-17°C

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: dinko.dragun@vu.t-com.hr ili telefonski na broj: +385 98 171 91 34.

Vinarija je aktivna i na društvenim mrežama i sajtu: https://www.instagram.com/vinarijadragun/, https://www.facebook.com/vinarijadragun/, https://vinarija-dragun.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte