Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Eden koja se nalazi u šumadijskoj regiji u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u mjesto Ranilović.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Genesis, III.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Eden proizvodnju vina započinje 2014. godine, prva berba je bila 2017, a prve boce punimo 2018. Od tada, pažljivim održavanjem vinograda i korišćenjem vrhunske opreme za preradu i proizvodnju, neprestano se trudimo da kvalitet naših vina bude na najvišem nivou. Ceo proizvodni pogon projektovan je po najsavremenijim tehnologijama, a u barik sali koristimo najkvalitetnije francuske barike i za crvene i za bele sorte.

Vina vinarije Eden

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Izraženog mirisa limete, zelene kruške i paprika. Na ukusu svežina limete i kruške, sa herbalnom završnicom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay

Chardonnay

Limun žute boje, zlatnog odsjaja, srednjeg viskoziteta i srednjeg mirisnog intenziteta. Arome delišes jabuke, dunje, dinje, praćeno herbalnim tonovima kamilice i elegantne pojave sa mirisu sa začinskim aromama iz hrasta. Suvo, povišenih kiselina, lepo izbalansirano, zaokruženo, kremaste strukture, srednjeg tela i izražene završnice.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 13%

Genesis

50% Merlot, 37% Cabernet Sauvignon, 13% Cabernet Franc

Vino je zatvorene rubin boje. Na nosu dominiraju voćne arome šljive, kupine i trešnje sa primesama cimeta, karamele, žalfije i kapućina. Voćno na ukusu, sa aromama šljive, kupine i trešnje, srednjih kiselina, finih tanina, robusnog tela i duge i kompleksne završnice. Preporučujemo dekantiranje pre serviranja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

III

50% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc

III je rubin crvene boje sa ljubičastim odsjajem. Karakterišu ga arome šljive, trešnje, herbalnog, mirisa pržene kafe, cimeta i eukaliptusa. Suvo je na ukusu, dosta ekspresivno što se tiče voćnih aroma, srednjeg tela i začinskog karaktera sa niskim intenzitetom tanina, umerene završnice.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: office@eden.vin ili ih kontaktirajte telefonom: +381 69 290 20 30.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu i društvenim mrežama: https://vinarijaeden.rs/, https://www.instagram.com/vinarijaeden/, https://www.facebook.com/vinarijaeden.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte