Erdevik vinarija

Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Erdevik koja je smještena u Sremskom rejonu, u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Erdevik.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Omnibus Lector, Trianon, Roza Nostra, Bella Novela, Tri Bele Koze, Tri Roze Koze.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom PP Erdevik d.o.o.

Informacije o vinariji možete dobiti putem email-a ivan.mihajlovic@erdevikwinery.com ili putem telefona: 381 22 752 875.

Više detalja o vinariji:

Vinarija Erdevik nalazi se u selu Erdevik u Sremu na zapadnim obroncima Fruške Gore.

Blago zatalasan, sa dve strane okrużen Fruškom gorom a sa druge dve ravnicama, na 140 metara nadmorske visine i na obroncima Fruške gore, sa tri prelepa jezera Erdevik je jedno od najlepših sela Srema.

Mnogi areheološki nalazi navode na zaključak da je na ovom terenu postojalo naselje još u bronzano doba. U selu se nalazi nekoliko lokaliteta iz rimskog doba. U pisanoj formi Erdevik se prvi put spominje još davne 1351. godine, dok je na mapu Srema konačno ucrtan 1730. godine.

1697. godine veliki deo Srema, pa i sam Erdevik dolazi u ruke austrijske vlasti i italijanske porodice Odeskalki koja vojno pomaže caru Leopoldu I za vreme turske opsade Beča. Samo ime, mesto je najverovatnije dobilo od mađarske reči ERDOVEG što znači predeo pod šumom. U Erdeviku je prva loza zasađena još 276 god. u vreme cara Proba. Od tada pa do današnjih dana pogodna i pitoma klima Fruške gore je u ovom kraju podsticala razvoj vinarstva i naviku uživanja u vinu. Početkom XIX veka u Erdeviku je bilo znatnih zasada vinograda, pa je 1826. godine grof Livije Odeskalki podigao ovaj podrum. Vinarija Erdevik danas je spoj modernog i tradicionalnog gde se proizvodnja vrhunskih vina radi isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava.

Vina Vinarije Erdevik

Omnibus Lector

100% Chardonnay

Intenzivne arome tropskog voća uz naznaku vanile i biskvita čine ovo vino veoma prepoznatljivim. Prijatna, osvežavajuća kiselina čini ga pitkim, dok crta mineralnosti produžava naknadni ukus na nepcima. Veoma specifičan i jedinstven izraz barikiranog Šardonea.

Slaganje uz hranu

Škampi u sosu od limunove trave

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Trianon

55% Merlot; 37% Syrah; 8% Cabernet Sauvignon

Tipična za bordoška vina XIX veka, kupaža sorti Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah (sorta karakteristična za dolinu Rone), ponovo dokazuje svoju raskoš. Snažne arome zrelog crvenog i crnog voća – Merloa i Kabernea – savršeno su komplemetarne sa aromama crne čokolade i lavande koju pruža Sira. Odležavanje u hrastu, ne samo da je dodalo još jedan aromatski sloj kompleksnosti vina, već je blagorodno uticalo i na njegovu harmoničnost.

Slaganje uz hranu

Biftek u sosu od crne čokolade

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Roza Nostra

90% Merlot; 10% Cabernet Sauvignon

Roza Nostra pruža sve što se i očekuje od vrhunskog rozea. Nabijen aromama jagoda, višanja, vinogradarskih breskvi, osvežavajućih agruma uz naznaku mineralnosti.Roza Nostra je prelepo vino, punog tela, iskričavih kiselina i savršene preciznosti na nepcima.

Slaganje uz hranu

Pravo gastronomsko vino – od svežih ostriga, preko grilovanih škampa i hobotnice do pečene prepelice

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Bella Novela

Sauvignon Blanc

Intenzivnim mirisom vina dominiraju arome breskve, kruške i ogrozda. U čaši se razvija kompleksan cvetni miris ljubičica i bagrema. Ukus vina je harmoničan i elegantan. Postojana struktura vina karakteriše dugotrajnu, iskričavu, resku završnicu na nepcima uz naglašene arome vingoradarske breskve, ruža, ljubičica, kajsija i agruma.

Slaganje uz hranu

Špagete sa inćunima u karbonara sosu, artičoke punjene kozjim sirom

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Tri Bele Koze

Sauvignon Blanc

Na nosu izuzetno privlačne arome bele breskve i cveća. Na nepcima je izrazito harmoničan i vrlo zaokružen. Souvignon-om berbe 2015. godine dominiraju note svežeg limuna i sušenih kajsija. Postojane je arome u veoma prijatnoj završnici.

Slaganje uz hranu

Može se piti kao aperitiv, uz kanapee, grilovani kozji sir, Cezar salatu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12%

Tri Roze Koze

50% Merlot; 30% Syrah; 20% Cabernet Sauvignon

Tri Roze Koze berbe 2015. godine je prijatan roze koji pruža kompleksne arome hibiskusa, ružinih latica, jagoda, malina i lubenice. Vino srednjeg tela, sjajnog, osvežavajućeg, iskričavog stila na nepcima. Izvrsno, odlično napravljeno i veoma pitko.

Slaganje uz hranu

Širok spektar hrane – od voćnih salata, preko slanijih sireva do brusketa i jela sa roštilja

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 14%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , ,
Takođe pogledajte