Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Galot koja se nalazi u južnobanatskoj regiji u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Banatski Karlovac.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Balerina, Gala, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Rose Lavirint, Balerina Extra Brut.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Galot nalazi se u Banatskom Karlovcu, na obroncima Deliblatske Peščare, jedine pustinje u Evropi. To je mesto prelepe flore i faune, simbol života i prelepih padina obasjanih suncem na kojima su se prostirale ogromne površine vinograda, koji su unosili život i lepotu na Bečkom dvoru. Tradicija i duh ovog prelepog mesta u Južnom Banatu dišu novim srcem i vinogradima naše vinarije koji su nastali na istom mestu gde je ostao duh starih i istorijskih vinograda. Sa svojih 18 hektara vinograda, vinarija Galot je simbol nasledstva stare tradicije. Unošenjem novih tehnologija u proizvodnji vina izdvajamo se kao predstavnici nove i moderne vinarije u ovom delu Južnog Banata.
Kapacitet vinarije je 120.000l, moderno opremljene sa inoks tankovima, kontrolisanom fermentacijom omogućava da proizvodnja vina bude po najvišim evropskim standardima. U sklopu vinarije nalazi se i barik sala sa buradima, i u njima vino odležava do dve godine. Kao posebno mesto izdvajamo stilski opremljenu degustacionu salu, sa bogatom arhivom vina, u kojoj možete uživati svim čulima. Uvek je u životu najlepši plod ljubav, a vina iz naše vinarije su plod dugogodišnje ljubavi osnivača prema vinogradima i proizvodnji vina.

Vina Vinarije Galot

Balerina

Tamjanika i Traminac

Poseduje slamnato žutu boju. Na nosu je dominantna tamjanika sa svojim belim cvećem i aromatikom, dok je ukus jako izbalansiran osvežavajućim kiselinama i iskričavim mineralima iz peska Deliblatske peščare. Ovo vino je izuzetak pravilu da se dve muskatne sorte ne mešaju, a upravo to nam je omogućio jako specifičan teroar naših vinograda.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Gala

Chardonnay

Penušavo vino dobijeno od sorte Chardonnay tradicionalnom šampanj metodom, zlatno-žute boje, mirisa breskve, blagih nota lešnika i prepečenog hleba. Takodje su prisutne arome citrusnog voća sa nežnim cvetnim aspektom. Za kompleksnost i ozbiljnost ovog vina zaslužno je odležavanje na kvascima punih 30 meseci. Idealan u bilo koje doba dana i za bilo koju priliku.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino

Chardonnay

Chardonnay

Suvo vino žućkasto-zelenkaste boje sa zlatnim odsjajem. Na mirisu tropsko voće i cveće, praćeno mirisom hrasta u kom je odležavalo. Dominira cvetni ukus i svežina minerala. Veoma aromatično i lako prepoznatljiv teroar nasih pustinjskih vinograda.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Vino je bledo žute boje sa zelenim odsjajem. Ovaj Sauvignon Blanc je herbalan, potpuno suv i mineralan. Ta mineralnost je odraz samog zemljišta koje je nekada davno bilo u području Panonskog mora. Upravo to je razlog zašto je ovaj Sauvignon Blanc specifičan i ne podseća ni na jedan drugi koji ste probali.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Galot Cabernet Sauvignon krasi tamnocrvena rubin boja. Na nosu se osecaju začini kao sto su vanila, cimet i muskatni oraščić u kombinaciji sa šumskim bobičastim voćem. Vino je je sazrevalo u hrastovim buradima srednjeg stepena nagorelosti.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Rose Lavirint

Frankovka, Hamburg i Pinot Noir

Na nosu nije previše aromatično, a do izražaja dolaze šumska jagoda i crvena ribizla, dok na ukusu imamo suptilno bobičasto voće, osvežavajuce kiseline i karakternu mineralnost po kojoj su naša vina sa peska i najpoznatija.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Balerina Extra Brut

Yellow Muscat i Traminer

Na nosu je dominantno belo cveće sa vinogradarskim breskvama i limunom. Na ukusu se nastavljaju iste arome u kombinaciji sa izraženim kiselinama i mineralima. Blago punijeg tela od standardne Balerine, zahvaljujući odležavanju na kvascima od 6 meseci.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: office@vinarijagalot.com ili  ih kontaktirajte telefonom: +381 62 120 34 50.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu i društvenim mrežama: https://www.vinarijagalot.com/, https://www.instagram.com/galotvinarija/, https://www.facebook.com/galot.vinarija.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte