Predstavljamo Vam vinariju Grozd koja je jedna od vinskih proizvođača iz Strumičko-Radoviške regije u Makedoniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Vasilevo.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Crno Suho Vino, Cabernet Sauvignon Dry Red, Tais Hamburg Muscat, Aber Vranec, Grozd Hamburg-Muscat, Groz Vranec, Grozd Merlot, Grozd Chardonnay, Grozd Smederevka, Grozd Syrah.

Dodatne informacije o vinariji

AD “Grozd” Strumica bavi se proizvodnjom i prometom alkoholnih i bezalkoholnih pića. Firma postoji više od 60 godina, odnosno osnovana je 1953. godine i nastavlja tradiciju pečenja strumičkog mastika poznatu više od 300 godina. U okviru kompanije „Grozd“ nalazi se vinarija sa sopstvenim vinogradima od oko 700 hektara na prelepom terroaru, gde se uzgajaju gotovo sve savremene svetski poznate i autohtone sorte grožđa, što rezultira visokim kvalitetom i stonim vinima.

Vina vinarije Grozd

Crno Suho Vino

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l, procenat alkohola 11,5%

Cabernet Sauvignon Dry Red

Cabernet Sauvignon

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Tais Hamburg Muscat

Muscat Hamburg

Tais je stono slatko crveno vino iz Strumice – vinograda Radoviš, proizvedeno od sorte grožđa “Hamburg Muscat”. Karakteriše ga bistra crvena boja, sa intenzivnim i kvalitetnim muškatom iz arome grožđa iz kojeg potiče, sklad i kompaktnost, sa dugotrajnom karakterističnom aromom i slatkim ukusom, kojim će vas ovo moderno vino iznenaditi i opustiti.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12%

Aber Vranec

Vranac

Grozd Aber Vranec je napravljen od autohtonog makedonskog grožđa Vranec koje se bere na vrhuncu zrelosti u strumičko-radoviškom regionu jugoistočne Makedonije. Punog tela, vrlo kvalitetno polusuvo crveno vino, koje se proizvodi u ograničenim količinama. Ima intenzivnu tamnocrvenu boju sa složenim buketom originalnog grožđa Vranec. Sa glatkim polusuvim ukusom i divnom strukturom ima vrlo skladan završetak.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Grozd Hamburg-Muscat

Hamburg Muscat

Grozd Hamburg-Muscat je napravljen od hamburško-muškatnog grožđa koje se bere na vrhuncu zrelosti u strumičko-radoviškom regionu jugoistočne Makedonije. Polusuvo srednje kvalitetno crveno vino jarke crvene boje. Karakterističan muškatni buket slatkog ukusa.

Detaljni podaci

Polusuvo crveno vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Grozd Vranec

Vranac

Grozd Vranec je napravljen od autohtonog makedonskog grožđa Vranec koje se bere na vrhuncu zrelosti u strumičko-radoviškom regionu jugoistočne Makedonije. Vrlo suvo, kvalitetno crveno vino punog tela intenzivne rubin crvene boje. Ima čist i intenzivan buket crnog vina i ukus klasične strukture i prijatnih kiselina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 11,5%

Grozd Merlot

Merlot

Grozd Merlot je raskošno suvo crveno vino impresivnog temperamenta. Poseduje punu rubin crvenu boju sa ljubičastim nijansama, složen intenzivan miris i atraktivnu aromu. Ima puno telo i istančan suptilan ukus dopunjen svežim kiselinama koji dugo ostaje u ustima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Grozd Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay je suvo belo vino koje ima zlatno-žutu boju, razvijenu prijatnu aromu i konzistenciju arome. Ima atraktivan diskretan i istančan ukus.

Slaganje uz hranu                 

Riba i meso          

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Grozd Smederevka

Smederevka

Smederevka je stono suvo belo vino, dobijeno od istoimene vinske sorte grožđa, koja je vekovima prisutna na ovim prostorima. Odlikuje se svetlo žućkastom bojom i svežim ukusom koji ovo vino čini pitkim i nežnim.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 11%

Grozd Syrah

Shiraz/Syrah

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@grozd.mk ili telefonski na broj: 389 (0)34/345 308.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte