Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Hvar Hills koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Dalmacija u Hrvatskoj. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se na Hvaru.

Ljubitelji vina prepoznaju ovu vinariju po vinima: Pharos Maximvs, Prošek Risus, Bogdanuša, Maior Rizerva, Pošip, Magnus.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku    

Hvar Hills je tvrtka osnovana 1991. godine i vlasnik je jednog od najvećih otočnih vinograda na Mediteranu. Na zemljištu od 242ha vinograd trenutno zauzima 30ha. U proteklih 10 godina melioracijom krša je zasadjeno 150.000 trsova vinove loze, od kojih na autohtone sorte Plavac mali otpada 80%, a preostalih 20% na Bogdanušu. Nalazi se na južnoj padini otoka Hvara na lokalitetu Poljica, gdje zbog izražene inklinacije i kamena iz kojeg loza duboko raste ima trostruku insolaciju: sunce, kamen i more. Sve agrotehničke radnje se obavljaju isključivo ručno – od rezidbe do berbe, te je takodjer zadržan i tradicionalni način uzgoja bez armature, gdje račvasti oblik trsa plavcu osigurava dovoljnu prozračnost i iskorištavanje svjetla.

Vina vinarije Hvar Hills

Pharos Maximvs

Plavac mali

Duboke i neprozirne tamno crvene boje. Na nosu razvija zrele i prezrele arome suhe šljive, džema od borovnice, likera od višnje. Izbalansirane voćnosti i svježine, uz okus začinskih nota iz drveta koje podsjećaju na kokos, cimet, dim i tamnu čokoladu. Punog tijela, naglašene snage i zrelih tanina. Odležava minimalno 24 mjeseca u drvenim barrique bačvama.

Slaganje uz hranu                 

Pašticada, divljač na gulaš, crvena mesa, guščja pašteta, jaki sirevi, tamna čokolada.      

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 15%

Prošek Risus

Plavac mali

Slatko desertno vino koje se dobiva prosušivanjem grožđa ostavljenima na trsu. Na nosu razvija arome suhe smokve, rogača i džema od šljive, koje se miješaju s aromama orašastog voća. Ugodno pikantnog okusa, slatko i intenzivno s dugačkim trajanjem.

Slaganje uz hranu                 

Slani i aromatični pikantni sirevi, fritule, kroštule, orašasto voće, suhi keksi, rožata, splitska torta, sladoled od vanilije, suho voće, tamna čokolada              

Detaljni podaci

Slatko desertno crveno vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 16%

Bogdanuša

Bogdanuša

Od autohtone hvarske sorte bogdanuše. Blijede zelenkaste boje, osvježavajućeg karaktera, na nosu djeluje rustikalno uz arome sijena i fermentiranog voća. Atraktivnog i živog okusa, uravnotežen izmedju zaobljenosti i svježine, laganijeg tijela kraćeg trajanja s aromama jabučnice i blagom gorčinom na retrookusu. Bogom dana.

Slaganje uz hranu                 

Jela od bijelog mesa, crni rižot od sipe, tjestenina s plodovima mora, plava riba, lagani sirevi

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Maior Rizerva

Plavac mali

Srednje duboke rubinsko ciglaste crvene boje. Na nosu razvija arome crvenog i crnog voća poput trešnje, višnje, šljive i borovnice uz tračak kože u pozadini. Živog i sočnog okusa, blago taniničan i pun voća plavca malog na retrokusu uz dugačak završetak. Odležava minimalno 12 mjeseci u drvenim barrique bačvama.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesna jela s roštilja, tatarski biftek, hobotnica ispod peke, punjene lignje, varivo, grah, slani i tvrdi kravlji i ovčji sirevi        

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Pošip

Pošip

Limunsko žute boje sa zelenim odsjajem. Bogatog mirisa koji odiše svježinom uz začinske arome drva, breskve i limete. Živog i intenzivnog okusa uravnoteženih i ugodno naglašenih kiselina, srednjeg do punog tijela. Dio vina odležavao 6 mjeseci u drvenim barrique bačvama.

Slaganje uz hranu                 

Riblja jela sa žara, školjke, rakovi, hobotnica, bijelo meso, teletina, zreli sirevi

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Magnus

Plavac mali

Srednje rubinsko crvene boje. Na nosu prisutne arome crvenog voća poput trešnje, višnje i maline. Umjerenog tijela, voćan, s kratkim završetkom. Plavac za svakodnevnu konzumaciju.

Slaganje uz hranu                 

Laganija mesna jela, tjestenina s mesom rižoto s gljivama          

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: prodaja@hvarhills.com ili ih pozovite telefonom na broj: +385 21 781 934.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://hvarhills.com/, https://www.instagram.com/hvar_hills/, https://www.facebook.com/hvarhillswinery/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte