Danas Vam predstavljamo Vinariju Ilić Nijemčević koja se nalazi u Srbiji u sremskoj regiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Bikić Do.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Rose Blue, Rose Muscat, Chardonnay, Italijanski rizling, Rajnski rizling, Sauvignon blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Crveno vino.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vina vinarije IN nastala su na obroncima Fruške Gore, u mestu Bikić Do, na imanju porodica Ilić i Nijemčević. Viševekovna tradicija podneblja u kojem se uzgaja vinova loza, vinograd zasađen u periodu oko 300 godine nove ere, od strane starih Rimljana i sam podrum u kojem se najfiniji grozdovi, sa umećem i ljubavlju, prerađuju u vina izuzetne čistoće doprinose pitkosti, laganosti i jedinstvenosti ovih vina.

Vina Vinarije Ilić Nijemčević

Rose Blue

Karakterno roze vino kog odlikuju mirisi crvenog voća, pre svega zrelih šumskih jagoda, trešanja i crvenih ringlova. Skladno i razigrano, čvrste strukture i živahno, izbalansiranih kiselina.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 8-10°C

Rose Muscat

Opojno i raspevano roze vino snažnog karaktera. Cvetnog mirisa, sa notama divlje ruže i rascvetale trešnje u proleće iza kojih se pomaljaju arome crvenog voća. U ustima svilenkasto i meko, sa aromama zrelih trešanja i ratluka od ruže, koje se pretapaju u prijatan i dug završni ukus.

Slaganje uz hranu                 

Idealno vino da ugreje veče sa prijateljima, ili da isprati mladu jagnjetinu ili teletinu ispod sača.             

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 8-10°C

Chardonnay

Punoća i raskoš odlikuju naš intenzivni, ali delikatni šardone sa aromama zrele dinje, pegavih jabuka, smokvi i limuna. Izrazitno sočan, harmoničan i savršeno izbalansiran, na nepcima nosi intenzivne voćne ukuse koji se pretapaju i kompleksnu, postojanu završnicu.

Slaganje uz hranu                 

Idealno ga je upariti sa masnijom rečnom ribom, ćuretinom sa mlincima, gibanicom ili mladom prasetinom.     

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Italijanski rizling

Vino stvoreno od sorte čvrsto utkane u vinski identitet Fruške gore. Miriše na letnje žute jabuke, kruške ječmenke, maslačak i citrusno voće, dok je ustima meko i elegantno, sa finom završnicom koja poziva na novi gutljaj.

Slaganje uz hranu                 

Uživajte u njemu uz laganu hranu, sveže salate, bela mesa i mlade sireve, a odlično će se pokazati i kao aperitiv.     

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Rajnski rizling

Rajnski rizling ne zovu bez razloga kraljem belih sorti! Aromatičan i karakteran, dugovečan i intenzivan, naš rizling miriše na koru zrelog limuna, žute dunje i lipov cvet, dok na nepcima nudi nežne medasto – cirusne arome koje se stapaju u skladnu, svežu završnicu.

Slaganje uz hranu                 

Idealan par biće mu slani koziji sir, jela sa šparglama ili pasta sa plodovima mora.          

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Sauvignon blanc

Naš beli sovinjon donosi dah tropike kroz razvijene mirise južnog voća, grejpfruta i zrelih žutih bresaka i nektarina, oplemenjenih nežnim notama sveže pokošene trave.

Slaganje uz hranu                 

Elegantan i prefinjen, dopašće se svakom pravom ljubitelju vina, pogotovo poslužen uz plemenitu ribu, školjke ili grilovano belo meso.           

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 9-11°C

Merlot

Vino intenzivne rubin boje. Buke je razvijen i bogat, sa dominacijom zrelog voća i začina. Punog i glatkog ukusa. Potpuno zrelo vino, spremno za uživanje.

Slaganje uz hranu                 

Idealno uz tatar biftek ali i sve druge bifteke, svinjske kotlete kao i dezerte na bazi čokolade.    

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Cabernet Sauvignon

Vino jake rubin crvene boje čija se raskoš sastoji od predivne kombinacije ove dve sorte. Ovo je Izuzetno prijatno vino, srednjeg tela sa izraženim taninom kao rezultatom dugog sazrevanja.

Slaganje uz hranu                 

Idealno uz pikantne bifteke i divljač ali i uz sve vrste crvenog mesa.        

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Frankovka

Frankovka je autohtona sorta, karakteristična za ovaj deo Srbije, Hrvatski Ilok i delove Mađarske. Vino je bistre rubin crvene boje s purpurnim odsjajem, žive materije. Ukus intenzivan, dugotrajan fin i čist. Vino je sveže tanično i ukusno. Spremno da se pije sada sada, a isto tako obačavajuće, s dobrim potencijalom starenja.

Slaganje uz hranu                 

Idealno je uz hladna predjela od sušenog mesa (pršuti, šunke) i začinjene mesne specijalitete. Takođe uz kuvana jela (riblji paprikaš) a i vrhunske specijalitete od divljači i zrelije kravlje i kozije sireve. Izvrsna je i uz roštilj, jagnjetinu s ražnja i steakove.         

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 15-18°C

Crveno vino

Vino je intenzivne rubin crvene boje, kristalne bistrine. Na mirisu puno i kompleksno. Ukus je pun, bogat sa dugom sočnom završnicom. Vrlo živih kiselina sa odličnim balansom i dobrim potencijalom za odležavanje.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje se slaže uz tradicionalnu srpsku kuhinju, pre svega sa svinjskim mesom od mangulice.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 15-18°C

Vinariju možete kontaktirati putem telefona: +381 11 344 20 05. Vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: http://vinarija-in.rs/, https://www.instagram.com/ilic.nijemcevic/, https://www.facebook.com/vinarijaIN/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte