Ilocki podrumi

Danas Vam predstavljamo Vinariju Iločki Podrumi koja se nalazi u regiji Podunavlje u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Ilok.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Graševina, Kapistran crni, Graševina, Traminac, Chardonnay, Rajnski Rizling, Pinot Bijeli, Frankovka Rose.

Dodatne informacije o vinariji

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje nastavljamo više tisućljeća staru tradiciju uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih obronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Proizvodimo vina na 990 ha vinogradarskih položaja, (330 ha vlastitih, te 660 ha iz otkupa) a ukupno godišnje proizvedemo vina oko 4 milijuna litara. Osim osnovne djelatnosti, vinogradarstva i vinarstva, razvijamo autentičnu i jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom. U posljednjih nekoliko godina, Iločki podrumi intenzivno razvijaju i mrežu vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske.

Po svojoj strukturi, Iločki podrumi su dioničko društvo, čiji je većinski vlasnik g. Juraj Mihaljević, a po broju zaposlenih (250) spadamo u srednje velika poduzeća. Temeljni kapital je 92,625 milijuna kuna uplaćen u cijelosti, a vrijednost imovine procjenjuje se na 200 milijuna kuna.

Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i konstantno unapređivanje kvalitete kao glavne strateške odrednice u svim segmentima poslovanja Iločkih podruma, učinili su nas glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, Hrvatskog Podunavlja, i ovog dijela Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima te mjesto jedinog hrvatskog podruma ucrtanog na visinskoj karti Europe.

Vina Vinarije Iločki podrumi

Graševina

Graševina

Suho bijelo vino, zeleno – žute boje. U aromatskom profilu dominiraju svježi voćni mirisi jabuke, citrusa i breskve. Vitkog, elegantnog tijela, u okusu lagano, lijepe ugodne svježine.

Slaganje uz hranu                 

Uz kulen, kobasicu, šunku, riblje paprikaše i sve vrste riječne ribe, kao i jela od bijelog mesa

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Kapistran crni

Frankovka & Cabernet Sauvignon

Vino je dobiveno sljubljivanjem sorti frankovke i cabernet sauvignona. Krasi ga rubinsko crvena boja. Dominiraju voćne arome kupine. Vino skladnog tijela i mekih tanina, srednje strukture tijela ugodne svježine.

Slaganje uz hranu                 

Poslužuje se uz hladna predjela od šunke, kulena, sira, jela od govedine, svinjetine i divljači.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12,5%

Graševina

Graševina

Suho bijelo vino, zeleno – žute boje u čijem aromatskom profilu dominiraju svježi voćni mirisi jabuke, citrusa i breskve. U okusu je vino skladno I podatno, voćno te lagano s lijepim sortno prepoznatljivim završetkom. Elegatne strukture tijela, zavodljive i ugodne svježine. Vino za svaku priliku!

Slaganje uz hranu                 

Prilagodljivost graševine iz odabrane linije s položaja Vukovo jednako dolazi do izražaja uz jednostavna jela kontinentalne i mediteranske kuhinje.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Traminac

Traminac

Vino je svijelo žute boje, prepoznatljivog je mirisa i bouquet-a sorte traminac kojoj položaj Vukovo i njega naših enologa daju poseban i jedinstven karakter. U okusu je elegantno, svježe, harmonično i meko.

Slaganje uz hranu                 

Poslužuje se uz topla predjela razne tjestenine, rižota, jela od bijelog mesa i lagane deserte. Vino za svaku priliku!

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Plemenito sortno bijelo vino, zelenkasto žute boje. Izražena i skladna, meka i podatna okusa. Lijepo je izražen sortni buke svojstven ovoj sorti, idealnog omjera kiselina i alkohola.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno se slaže s paletom odabranih predjela, juha i jela od bijelog mesa i plemenite ribe, te s finim sirevima i desertima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Rajnski Rizling

Rajnski Rizling

Vino je svijetle nijanse zeleno – žute boje. Mirisom dominiraju kompleksni voćni mirisi, koji u kombinaciji sa izraženom svježinom stvaraju dojam elegancije kako u mirisu, tako i u tijelu, čineći ga osvježavajućim i vrlo ugodnim.

Slaganje uz hranu                 

Poslužuje se uz jela od riječne ribe, riblje paprikaše, kulen, kobasicu, šunku, ali i uz morsku ribu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Pinot Bijeli

Pinot

Vino je svijetlo žute boje. Mirisom bogato s naglašenim notama svježeg i zrelog voća . U okusu je izrazito puno, bogato, ugodno i svježe. Vino za svaku priliku.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno se slaže s paletom odabranih predjela, juha, glavnih jela od bijelog mesa, plemenite ribe te finim sirevima i desertima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Frankovka Rose

Frankovka

Vino je ružičaste boje, svježeg voćnog mirisa s naglaskom na malinu. Skladnog i elegantnog je tijela, harmonično, ugodne svježine.

Slaganje uz hranu                 

Poslužuje se uz jela od tjestenine i riječne ribe.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Iločki Podrumi doo.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@ilocki-podrumi.hr ili telefonski na broj: 032/ 590 003.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu https://www.ilocki-podrumi.hr/kontakti/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte