Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Impertor koja je jedna od vinskih proizvođača iz Sremske regije u Srbiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Rakovac.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: DECIVS 2017, MAXIMIANVS 2017, CLAUDIVS 2017, VALERIUS 2017, FLAVIUS 2017, CONSTANTIVS 2017.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Verujući da se vina kreiraju pre svega u vinogradu, svo svoje znanje i pažnju posvećujemo upravo vinovoj lozi i zemljištu koje lozu hrani dajući i mikroklimi priliku da utka delić karaktera vinima iz godine u godinu.

Vinski stručnjaci su rekli: “Vinarija Imperator jedan je od pionira biodinamičkog uzgoja loze i proizvodnje prirodnih vina u Srbiji. Na njihovom primeru može se učiti, upoređivati, saznati šta je u toj priči pozitivno a šta negativno. Ali kad probate njihove proizvode, jedno morate priznati: ovako stvorena vina pružaju podjednak užitak kao vrhunska konvencionalna, uz mali bonus – dodatni osećaj sreće”.

Vina Vinarije Imperator

DECIVS 2017

Pino noir

Vino je svetle crvene boje. Miris specifično sortan protkan zemljanim tonovima, srednjeg intenziteta. Crveno voće i začini sa živim kislinama i svilenim taninima tipičan su izraz pinoa iz našeg vinograda. Telo vina je umereno puno sa lepo integrisanim drvetom i umereno dugom završnicom. Vrlo glatko i oblo, harmonično sa slatkom košticom višnje na kraju ukusa.

Slaganje uz hranu                 

Laganija crvena mesa, paste bolonjez, riba     

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 14%

MAXIMIANVS 2017

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot i Malbek

Vino je žive rubin crvene boje umerenog viskoziteta. Miris je srednjeg intenziteta, razvijen i izuzetno voćan na zrele višnje i šljive sa primesama začinskih i zemljanih tonova. Dobro balansiran i svež uz naznaku sladića, tamne čokolade i meda.
Telo je umreno puno sa konkretnim i sočnim taninima i odlično integrisanim drvetom koje nagoveštava dašak vanile u završnici sa višnjama i čokoladnim tonovima.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, zreli sirevi, srpsko meze, masnija riba             

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-17°C, procenat alkohola 14%

CLAUDIVS 2017

100% Sauvignon Blanc

Vino je žute boje umerenog intenziteta. Miris je čist, srednjeg intenziteta. Dominantno preslikava podneblje sa kojeg grožđe dolazi uz karakteristike sorte u pozadini. Mineralno i sveže uz delikatan cvetni karakter sa daškom suve trave i začina. Na ukusu je glatko i harmonično, srednjeg tela sa dobro balansiranim kiselinama i alkoholom. Uzdržano sortno, mineralno uz naznake suvog cveća i voća.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.               

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

VALERIUS 2017

Italijanski Rizling

Vino je žute boje sa zlatnom nijansom, srednjeg intenziteta, kristalno bistro. Miris sortan, dominantno voćan sa umerenim cvetnim notama i naznakama petroleja. Vrlo čist i zaokružen sa dobrom svežinom i daškom mineralnosti. Na nepcu je glatko, harmonično i srednje punog tela. Dominiraju arome dunje, žute jabuke, pčelinjeg saća i kruške. Dobro balansiranih kiselina i alkohola sa srednje dugom sočnom završnicom vino i na ukusu pokazuje naznake mineralnosti.

Slaganje uz hranu                 

Sveže sezonske salate sa maslinovim uljem, mladi sirevi, sveža i bela riba, lagane paste              

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

FLAVIUS 2017

Traminac

Vino je zlatno žute boje i izuzetne viskoznosti. Miris je kompleksan i slojevito se otvara. Odiše svežinom i mineralnošću uz naznake cvetnih tonova i rahatluka. Na ukusu umereno puno i sočno, slasno sa nešto toplijom senzacijom i dugom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Zreli sirevi, razni patei, pite sa jabukama i kruškama, kremasti deserti               

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

CONSTANTIVS 2017

50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc

Vino je duboke crvene boje sa purpurnom nijansom. Miris je bogat i voćan, na sitno tamno voće, kupinu, borovnicu i džem od šljiva. Začinska komponenta se otkriva u pozadini nakon čega se uzdržano pojavljuju tonovi crne čokolade, dima i duvana. Na ukusu je sočno, voćno i dugo sa odlično balansiranim kiselinama i konkretnim sočnim taninima.

Slaganje uz hranu                 

Zreli tvrdi sirevi, crvena mesa, divljač          

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 14,5%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: office@imperator.rs ili putem telefona: 066 865 11 52.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu: www.imperator.rs.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte