Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Indijan koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Dalmacija, u Hrvatskoj. Vinogradi su zasađeni u mjestu Potomje, na Pelješcu. Kvalitetna vina s dugom tradicijom, prepoznatljiva su u svetu vinoljubaca.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Dingač barrique, Postup, Plavac mali, Dingač prestige.

Vinarija Indijan

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju 

Smješteni na poluotoku Pelješcu prepunom sunčanih dana na idealnoj poziciji za sazrijevanje najkvalitetnijeg crnog grožđa s visokim postotkom šećera i umjerenom kiselošću. Smješteni na poluotoku Pelješcu prepunom sunčanih dana na idealnoj poziciji za sazrijevanje najkvalitetnijeg crnog grožđa s visokim postotkom šećera i umjerenom kiselošću. Vinograde poluotoka Pelješca karakterizira jedan od najboljih položaja u Hrvatskoj sorte plavac mali, što rezultira grožđem vrhunske kvalitete i jedinstvenog okusa. Jedinstveni lokalitet vinograda Dingač i Postup omogućuju istoimenim vinima zadovoljiti i najistančanija nepca diljem svijeta. Uz mlade loze, u našim se vinogradima nalaze i loze stare više od 45 godina čijom kombinacijom plodova dobivamo bogatu paletu okusa i mirisa. Različiti položaji naših vinograda daju svakom vinu posebnu priču.

Vina vinarije Indijan

Dingač barrique

Dingač barrique - Indijan

Plavac mali 100%

Dingač je najbolje vino iz godišnje ponude vinarije Indijan zbog jedinstvenog i ograničenog položaja plavca malog koji se nalazi na istoimenom lokalitetu Dingač, ujedno prvom zaštićenom vinu kontroliranog podrijetla (od 1961. godine). Dingač se svojim jedinstvenim okusom i iznimno ograničenim količinama svrstava u najluksuznija hrvatska vina. Dingač Indijan odležava u francuskim barrique bačvama što njegovom okusu daje puninu, voćnost i naglašeno rubinsko crvenu boju.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 375ml/750ml/1,5l/3l, procenat alkohola 15,5-16,1%

Postup

Postup - Indijan

Plavac mali 100%

Postup je drugo hrvatsko zaštićeno vino kontroliranog podrijetla (od 1967. godine) te se kao i Dingač, svrstava u najekskluzivnija hrvatska vina zbog jedinstvenog okusa i iznimno ograničenih količina. Iako manje poznat od Dingača, njegova kvaliteta je jedanka, ali razlikuje se blažim okusom i nižim udijelom alkohola. Postup Indijan odležava u francuskim barrique bačvama zbog postizanja istančanije suhoće i voćnosti vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 375ml/750ml/1,5l/3l, procenat alkohola 14,5-15,5%

Plavac mali

Plavac mali - Indijan

Plavac mali 100%

Plavac mali Indijan, koji ujedno nosi naziv po istoimenoj hrvatskoj najznačajnijoj autohtonoj sorti vinove loze, jedan  je od najboljih plavaca dostupnih na tržištu. Odlikuje ga odličan omjer kiselosti i slatkoće te je odlična uvertira u kušanje vina Postupa i Dingača Indijan. Zbog svoje klime, poluotok Pelješac je odlično stanište sorti plavac mali, zbog čega dobivamo vrhunska vina bogatog okusa. S obzirom da su položaji ovog vinograda u unutrašnjosti Pelješca, odležavanjem u francuskim barrique bačvama njegovi izraženiji okusi i tanini se pripitomljavaju.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 375ml/750ml/1,5l, procenat alkohola 13,5-14,5%

Dingač prestige

Dingač prestige - Indijan

Plavac mali 100%

Dingač Prestige predstavlja najbolje od najboljeg. Samo godine najkvalitetnijeg uroda grožđa, minimalnog sladora od 25 gradi i kiselosti oko 6,5 g/L, dolaze u obzir za preradu u Dingač Prestige. U vrijeme berbe, isključivo s naših najboljih položaja Dingača, probiremo grozdove s najboljim omjerom prezrelih i zrelih bobica grožđa kako bismo dobili jedinstven okus Dingača Prestige. Svoj doprinos bogatstvu ovog vina daje i produljena maceracija te stare hrastove barrique bačve u kojima odležava minimalno dvije godine.

Detaljni podaci

Polusuvo crveno vino, pakiranje 375ml/750ml/1,5l, procenat alkohola 16,9%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@vinaindijan.eu ili telefonom: +385 95 822 6318.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta i društvenih mreža: https://vinaindijan.eu/hr/, https://www.instagram.com/winesindijan/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte