Naš izbor za danas je Vinarija Izba Jovanović čije je sjedište u Niškoj regiji u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Vele Polje.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Merlot.

Više detalja o vinariji

Ovo je priča o dvoje ljudi koje je spojila muzika, a potom ljubav, a onda su, sa verom i nadom, zakoračili na „put vina“.Hteli su da naprave nešto njima svojstveno, sa njihove zemlje, sopstvenim rukama. Nešto u šta se mogu utkati vetrovi i zrakovi, emocije i nadanja, poverenje i strpljenje. I eto, daruju nam ovo vino sa vetrovitog polja u nadi da nećemo baš celu bocu popiti sami. Požrtvovanim radom u vinogradu žele da svakom čokotu posvete posebnu pažnju, da što bolje upoznaju svoju zemlju, njihovu lozu i da se na kraju njihovo vino što bolje izrazi kroz svoje podneblje. Njihov cilj je da iz svoje zemlje uzmu ono najbolje i da to pretoče u bocu. A gde sve to? Iako selo nema tradiciju velikih vinograda i vinara, nema kuće koja nije imala svoj vinograd, svoj podrum (izbu), iz koje se preko zime točilo „crno“ vino i po kome se cenio dobar domaćin. Vele Polje, selo sa težnjom razvijanja, selo sa tendencijom lokalnog središta. S’čašom u vis, Andriana i Ivan Jovanović

Vina Vinarije Izba Jovanović

Merlot

Merlot

Zreo, ekstraktivan i svež merlo, pravi odraz teroara. Na nosu izrazito voćan, sa diskretnim tonovima ljubičica, vanile i kože.

Na ukusu eksplozivan, sa obiljem voćnih aroma, poput crvene ribizle, šljive, borovnice i zrelih trešanja, upotpunjen nežnim taninima.

Završnica ubedljiva, voćna i blago začinska. Preporuka za prethodno dekantiranje.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa          

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: izbajovanovic@gmail.com ili putem telefona: 064 2282790.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu: http://izbajovanovic.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte