Naš izbor za danas je Vinarija Jakobović koja je smještena u regiji Slavonija, u Hrvatskoj. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Vetovo, na južnim obroncima Papuka.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Graševina, Pinot Sivi, Rajnski rizling, Chardonnay, Muškat žuti, Vetovo Cuvee, Rose, Stari bokter Cuvee, Pinot Crni, Cabernet sauvignon.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Obitelj Branka Jakobovića iz Vetova u svojoj vinskoj kući stvara vrhunska i kvalitetna vina, stalno proširujući asortiman kako ponude vina, tako i dodatnih usluga. Naša vina iz godine u godinu osvajaju prestižna priznanja i nagrade, a potvrda su stalnog ulaganja u kvalitetu i tehnologiju uz uvažavanje naslijeđa i tradicije.

Vina Vinarije Jakobović

Graševina

Jakobović Graševina

Graševina

Najzastupljenija i najzahvalnija sorta u našemu podrumu. Proizvodimo ju kao kvalitetno, vrhunsko i predikatno vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Pinot Sivi

Jakobović Pinot Sivi

Pinot Sivi

Pinot sivi je bijela sorta grožđa boje bobica od blijedo plave do ružičaste, za kojega se vjeruje da je klon crnog pinota. Ljuska ovih bobica je tanka i podložna bortritisu, te se poneka od nje rade bortritisna vina. Boja vina je uglavnom se naznakom ružičaste boje. Okus ima arome breskve, začina i marelice.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,5%

Rajnski rizling

Jakobović Rajnski rizling

Rizling

Izuzetno smo ponosni na vina ove vrlo zahtjevne, ali kvalitetno iznadprosječne sorte vinove loze. Vrlo često je zovu car vina.

Najpoznatija je i najcjenjenija bijela vinska sorta sjevernih vinorodnih područja, kojoj i samo ime govori o podrijetlu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay

Jakobović Chardonnay

Chardonnay

Vino chardonnay vrlo je neutralno vino koje krasi velika varijabilnost što je vjerojatno i najveći razlog zašto je toliko popularno. Vino chardonnay je lagano, voćne arome i kiselkasto, a uz vinarske tehnologije tim se temeljnim karakteristikama vina dodaju i drugi karakteristični okusi.

Malolaktičnom fermentacijom tj. smanjivanjem ukupnih kiselina chardonnay dobiva maslačno orašasti okus dok se u ovom vinu javljaju note vanilije, dima i karamele.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Muškat žuti

Jakobović Muškat Žuti

Muškat žuti

Izrazito mirisna sorta bijeloga grožđa. Kao sorta idealan je pratitelj voćnih deserta, torti i svih vrsta čokolade. Poluslatko vino dugog završetka, ali fino balansirano, svježe i zaokruženo.

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Vetovo Cuvee

Jakobović Vetovo Cuvee

Graševina, Pinot sivi, Chardonnay i Rajnski rizling

Vino Vetovo nastalo je sljubljivanjem četiri vrste naših vina, Graševine, Pinota sivog, Chardonnaya i Rajnskog rizlinga, gdje u ovoj boci svako od njih daje svoje najbolje osobine.

Osebujan buquet, mješavina svježih voćnih mirisa i aroma, odlike su ovih visokokvalitetnih sorata zajedno.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Rose

Jakobović  Rose

Pinot Sivi

Rosé vino se pravi od crvenog grožđa tako da se soku dopusti dodir s tamnim lupinama dovoljno dugo da poprimi ružičastu boju. Nježno vino za svako nepce.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 11,5%

Stari bokter Cuvee

Jakobović Stari bokter cuvee

Cuvee, Cabernet sauvignon, Pinot crni

Harmoničan spoj sorti Cabernet sauvignon i Pinot crni. Vino je izražene rubinske boje te mekanog, dopadljivog i punog okusa koje je dvije godine odležalo u barrique bačvama.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Pinot Crni

Jakobović Pinot Crni

Pinot Crni

Moderno, mekano, puno i toplo, s dosta voćnosti u harmoničnom spoju s dobro uklopljenim herbalnim i začinskim nitima te s cvijetnom notom, u ustima živo, s primjetnom ali nenametljivom taninskom strukturom, fino zaobljeno, dosta dugačko.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Cabernet sauvignon

Jakobović Cabernet Sauvignon

Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon ima divan i jako izražen sortni miris koji može podsjećati i na crni ribiz. Nastao je spontanim križanjem Cabernet franca i Sauvignona. Vino je tamno crne boje koju dobiva iz kožice svojih malenih tamnoplavih bobica. Po okusu je pun, suh i izuzetno harmoničan, po čemu je i prepoznatljiv.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: vinarija.jakobovic@gmail.com ili telefonski na broj: 385 (98) 947 3299.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na web adresi: https://www.jakobovic-vina.hr/kontakt/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte