Jokić Vinarija

Danas Vam predstavljamo Vinariju Jokić koja se nalazi u Hrvatskoj u Dalmaciji, koja predstavlja jednu od četiri glavne regije u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Lišane Tinjske.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: CHARDONNAY, MARAŠTINA, POŠIP, MUŠKAT ŽUTI, ROSE, CUVEE.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Vinarija Jokić doo.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a contact@vinarijajokic.com ili putem telefona 385 99 2588680.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenoj mreži putem sledećeg naloga:

https://www.facebook.com/vinarijajokic/

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Od početka organske proizvodnje 2009. godine, našim premium vinima posvećena je posebna pažnja, kako bi se postigao savršen sklad tradicionalnog uzgoja vinove loze, sa svim prednostima koje moderna tehnologija nudi.

Područje Sjeverne Dalmacije, između planine i mora, na kojoj su smješteni naši vinogradi, odlikuje idealna mikro-klima, kao i izrazito plodno zemljište neophodno za uzgajanje grožđa vrhunske kvalitete. Organska, odnosno ekološka proizvodnja, podrazumijeva pažljivo i kontrolirano tretiranje kako vinograda, tako i vina kao završnog proizvoda.

Naš vinograd se okopava i kultivira ručno, stoga je upotreba herbicida u potpunosti isključena. Ne koriste se umjetna, već stajska gnojiva. Vinovu lozu ne tretiramo pesticidima. U daljoj proizvodnji, u vinariji Jokić se upotrebljavaju isključivo enološka sredstva koja su dozvoljena u organskoj proizvodnji samo toliko da bi se vina očuvala.

Vina Vinarije Jokić

CHARDONNAY

100% Chardonnay

Slaganje uz hranu

Preporučuje se uz belo meso sa kremastim i masnijijm prelivom ili uz plavu ribu.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 700ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 14%.

MARAŠTINA

100% Maraština

Svježa, lagana i blago mirisna, naša Maraština u sebi čuva duh dalamtinskog vinogorja – u finoj harmoniji nota citrusa, bijelog koštičavog voća i začinskog bilja, krije se najbolji prijatelj tjestenina s laganim umacima, bijele morske ribe, rižota… Vesela i živahna, preporučuje se uz neutralna i pozitivna rapoloženja – trenutke uživanja u miru samoće, trač partije s prijateljicama, kratki predah u poslu… onda kad s vinom ne idete “do kraja”. Po mogućnosti uz kratke rukave i neke lagane note.

Slaganje uz hranu

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%.

POŠIP

100% Pošip

Na šahovskoj ploči bio bi “bijeli kralj”, a takav je Pošip i za stolom. Snažan, raskošan i jakog karaktera, istovremeno i zreo i poletan. Intenzivni mirisi zrelog voća – marelice, breskve, nektarine, dunje, žute kruške, uz diskretnu notu masline, fino se prelamaju kroz svježe i sočne kiseline u punom tijelu ovog vina. Okus našeg Pošipa potrajat će nakon svakog gutljaja, a posebno uz bijelu i plavu ribu, tjestenine s punijim bijelim umacima, zrelije sireve, dimljeno bijelo meso i voćne salate. Idealno – uz romantični zalazak sunca, cjelovečernju zabavu s društvom, ozbiljna životna razmišljanja i duboku koncentraciju… “Na suho”, ili uz malo težu i ozbiljniju glazbu, onda kad želite da noć potraje.

Slaganje uz hranu

Uz bijelu i plavu ribu, tjestenine s punijim bijelim umacima, zrelije sireve, dimljeno bijelo meso i voćne salate.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%.

MUŠKAT ŽUTI

100% Muškat Žuti

Intenzivne arome irisa, cvijeta bazge, ogrozda, breskve, dinje i žute jabuke glavne su smjernice na zavodljivom putovanju kroz labirint mirisa našeg Muškata žutog, a svježi ton đumbira pobrinuo se da ovo ne bude samo još jedan “muškat sladunjavog mirisa”. Ako su arome privlačnije za one koji preferiraju lepršavost, onda okus raširenih ruku dočekuje ljubitelje punijih vina. Sočne i umjerene kiseline, zajedno s nešto više zaostalog šećera, naglašavaju intenzivan okus ovog vina, koji će se fino utopiti u zalogaje laganih salata, mladih sireva ili voćnih deserata. Ako se pije samo, prije ili poslije jela, ovo vino vas ni tada neće ostaviti na miru poslije jedne čaše, bez obzira na stanje kalendara – dovoljno svježe za ljeto i dovoljno toplo i snažno za zimu.

Slaganje uz hranu

Odlično se slaže sa ukusima laganih salata, mladih sireva ili voćnih deserata.

Detaljni podaci

Bijelo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13,5%.

ROSE

Shiraz

Nešto intenzivnije ružičaste boje i korpulentnija nego što je uobičajeno za današnje „mainstream“ rozee, naša Rosy zavodi paletom intenzivnih voćnih mirisa (malina, trešnja, jagoda, ruža), dekoriranih notama papra i muškatnog oraščića. U epizodi „okus“, našoj sexy Rosy pridružuje se i iskusni džentlmen Nar, dok su za osvježenje zadužene vrlo žive kiseline. U poslednjem činu ove igre nešto više tanina i alkohola diskretno nas uvode u lepršavu završnicu, gdje nas očekuju nar, trešnja i „višnja na šlagu“.

Slaganje uz hranu

Dobar je dodatak laganim salatama, zrelim sirevima ili voćnim desertima, pa i mesnim delicijama.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%.

CUVEE

Merlot/Shiraz

Finese su rezultat berbe, a bazu ove kreacije uvijek čini zreo i kompleksan miris, pravi vrtlog voćnih (crni ribizl, šljiva, borovnica…), začinskih (papar, muškatni oraščić, vanilija, slatki korijen) i biljnih aroma (menta, paprika), uz note kože, crne čokolade, cedrovine, tosta i dima. Raskoš mirisa nastavlja se i na okusu, kojem čvrsti, zreli i dobro integrirani tanini, zajedno sa svježim kiselinama, daju veliku postojanost. Ispod sloja elegancije pojavljuje se izuzetna snaga ovog vina, zapečaćena intenzivnom završnicom voćno-začinskog karaktera. Naš Cuvee namijenjen je onima s dovoljno samopouzdanja ili onima koji ga žele izgradili; onima koji znaju što žele od sebe, od vina, od života… Uz klasiku ili neki laganiji jazz sve će biti mnogo jasnije, a ako se poslije starih, jakih sireva, tjestenina s jačim crvenim umacima, pečenog mesa, domaćih kuhanih jela i roštilja dođe do čokoladnih deserata, onda više neće biti važno. Može se ići i do harmonike, i bit će OK. Naš Cuvee ima mnogo dobrih prijatelja.

Slaganje uz hranu

Jaki sirevi, tjestenine s jačim crvenim umacima, pečeno meso, domaća kuhana jela i roštilj

Detaljni podaci

Pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 13,5%.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , ,
Takođe pogledajte