Autori našeg portala su za danas izabrali Vinariju Kaptol koja je jedan od predstavnika regije Slavonija u Hrvatskoj. Čokoti vinove loze rastu u mjestu Kaptol.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Cuvee, Graševina poluslatko, Sauvignon, Graševina, Rose, Crna.

Više detalja o vinariji

Tako je ispalo da vinarke vode glavnu riječ. Enologinja i dvije vlasnice dijele ljubav prema ljepoti u vinu. Fina, mirisna, harmonična… takva su vina vinarije Kaptol. Želimo im pružiti svu pažnju koju zaslužuju.

Vina Vinarije Kaptol

Cuvee

Cabernet Franc i Merlot

Vino zagasito crvene boje praćeno raskošnim mirisom kupine i borovnice, koji se nastavlja i na okus koji je mekane tanične strukture. Upravo kupažom dvaju vrhunskih sorti cabernet franca i merlota postignuta je savršena harmonija okusa, a uz odležavanje vina u barrique bačvama dodana nota kompleksnosti.

Slaganje uz hranu                 

Crno cuvée vino zbog tanina i svojih ugodnih vinskih kiselina sljubljujemo uz crveno meso kao što je srednje pečen beefsteak ili ramsteak, divljač, janjetinu i plavu ribu. Također neki teži i aromatičniji sirevi savršeni su izbor uz cuvée.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Graševina poluslatko

Graševina

Elegantno poluslatko vino koje osvaja svojom lepršavom svježinom i breskvastim aromama koje se isprepliću s nježnim cvjetnim, a potom i mednim notama. U okusu je bogato i harmonično.

Slaganje uz hranu                 

Sa svojim slatkim tonovima divno se sljubljuje uz indijsku kuhinju, aromatične sireve, kao i slatke čokoladne zalogaje, cheese cake ili mousse od bijele čokolade i malina.            

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Sauvignon

Sauvignon

Svježe, aromatično i puno vino. Miris, koji čini glavninu karaktera sauvignona, veoma je jasan i prepoznatljiv time što odiše nježnim mirisom tek ubranog cvijeta bazge i svježe pokošene trave.

Slaganje uz hranu                 

Sauvignon sa svojom izraženijom svježinom ima moć većinu jela učiniti blistavijim, sjajnijim. Tako je jedan „must do“ sauvignon uz šparoge na kajganu ili kao rižoto. Egzotična kuhinja s tipičnim slatko-kiselim umacima odlično se slaže u sauvignon kao i riblji carpaccio, hladne salate s morskim plodovima ili bijela riba servirana s limunovim sokom, rukolom i aceto balsamicom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Graševina

Graševina

Graševina s položaja Kaptol je lagano, pitko vino, nježnih voćnih aroma poput zelene jabuke koje se isprepliću laganim mirisom cvijeta lipe. Obilježena je živom žućkasto-zelenom bojom i idealnim odnosima šećera i kiselina.

Slaganje uz hranu                 

Graševina je vrlo svestrano vino te se slaže uz jela od tjestenine s kremastim umacima i bijelim mesom, hladnim jelima od riječne ribe i plodova mora. Također ide uz suhomesnate delicije i mekane lagane sireve.            

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Rose

Merlot i Cabernet Sauvignon

Elegantno, pitko, lepršavo vino koje nudi posebno iskustvo, isprepleteno je mirisnim vrtlogom šumskih boba. Uravnotežen odnos kiselina i šećera, te niži udio alkohola dobitna su kombinacija za svakodnevno uživanje u ovom vinu. Idealan omjer merlota i cabernet sauvignona upravo omogućuju tu savršeno ravnotežu i posebno sljubljujuću notu zbog kojeg ga je i dobio titulu ambasadora vinarije.

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino se savršeno slaže uz škampe i kozice u raznim umacima, kao i uz meso s roštilja ili cezar salatu.             

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Crna

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Sljubljivanjem triju vrhunskih sorti Merlot, Cabernet franc i Cabernet sauvignon dobiven je vrhunski balans voćnih aroma, herbalnih nota i ugodne svježine. Dodatnim devetomjesečnim odležavanjem vina u barrique bačvama dobivena je lagana tanična struktura kao završna točka kompleksnosti okusa.

Slaganje uz hranu                 

Za bujicu okusa uparuje se uz odrezak od tune, teletinu u bogatim i sočnim umacima s gljivama ili tjesteninu u umaku od rajčice.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@vinarijakaptol.hr ili ih kontaktirajte telefonom: +385 99 3535 033.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.vinarijakaptol.hr/, https://www.instagram.com/vinarijakaptol/, https://www.facebook.com/vinarijakaptol/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte