Naš izbor za danas je vinarija Keković Estate koja je svoje čokote smjestila u Crnogorsko vinogradarskoj regiji. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Novo Selo, kod Danilovgrada.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Radovan, Rose, Chardonnay, Vranac, Sauvignon Blanc.

Evo šta u ovoj vinariji kažu o svom nastanku i poslovanju

Inspirisani dugogodišnjom tradicijom pravljenja vina, kao i ljubavlju prema ovom ‘Božanstvenom‘ piću, porodica Keković se 2018-te godine upušta u novu avanturu. Pod nazivom “Keković Estate”, porodično imanje na Komunicu (Novo Selo) pocinje svoju transformaciju.

Vina vinarije Keković Estate

Radovan

Vranac i Cabernet Sauvignon

Vino je intenzivne tamno crvene boje sa purpurnim odsjajem, veoma bogatog i složenog aromatskog kompleksa. Miris je raskošan sačinjen od tonova crnog šumskog voća, crne čokolade, duvana i začina. Vino je na ukusu veoma puno i mekano, bogato slatkim i sočnim taninima. Završnica ukusa je zaokružena, dugotrajna i voćna, sa nježnim tonovima hrastovine koje dobija odležavanje u barrique buradima od najfinijeg francuskog hrasta.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 15%

Rose

Cabernet Sauvignon

Vino izražene nježno roze boje sa blagim tonovina lososa, bogatog i intenzivno voćnog mirisa na višnju, nar i zrelu jagodu sa diskretnim tonovima mirisa ruže u pozadini. Punog je i sočnog ukusa, prijatne svježine i dugotrajne voćne završnice.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Chardonnay

Chardonnay

Vino svijetlo žute boje sa zelenkastim odsjajem, bogatog voćnog mirisa na breskvu i zrelu krušku sa citrusnim tonovima u pozadini. Elegantnog i punog ukusa, prijatne i energične svježine i duge voćne završnice.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Vranac

Vranac

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 15%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Detaljni podaci

Belo vino

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: info@kekovic.co ili putem telefona: +382 67 162 162.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.facebook.com/kekovicestate?_ga=2.259429194.1778996196.1648847422-797378823.1648847422, kekovicestate.me.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte