Danas Vam predstavljamo Vinariju Knežević koja se nalazi u Crnoj Gori u Podgoričkoj regiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Ćemovsko polje, i u basenu Skadarskog jezera.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Chardonnay Limited, Vranac Limited, Chardonnay, Rose, Vranac Cabernet.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Knežević je savremena i moderna vinarija sa ograničenom serijom vrhunskih vina. Nalazi se u neposrednoj blizini Skadarskog jezera i posjeduje najsavremeniju opremu za proizvodnju. Kompletan tok proizvodnje prate dva tehnologa, koji svakom vinu daju poseban pečat. Vizija vinarije zasnovana je na kvalitetu, modernom i prepoznatljivom stilu vina, koji prati savremeni dizajn etikete. Time želimo da istaknemo ozbiljnost i posvjećenost potrošačima, kako bi, uz unapređenje ostalih segmenata, bili konkurentni najvećim svjetskim vinarijama.

Vina Vinarije Knežević

Chardonnay Limited

Chardonnay

Vrhunsko vino napravljeno od pažljivo biranih grozdova sorte Chardonnay uz posebno nježnu i sofisticiranu primjenu enoloških metoda, umijeća i ljubavi. Izuzetno aromatično,pitko i elegantno sa prefinjenim lepršavim aromama agruma, mekanom završnicom ,svježinom i dugotrajnošću.

Slaganje uz hranu                 

Uz sve vrste ribe, plodove mora, specijalitete od ribe i bijelog mesa, rižota i pikantne umake.            

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14%

Vranac Limited

Vranac

Sa posebnom pažnjom, sa puno ljubavi i umijeća pretočeno je u vino izuzetno snažnog karaktera i moći. Odnjegovano 18 mjeseci u najboljim novim baricima francuskog hrasta (Seguin Moreau), a nakon toga najmanje 6 mjeseci u flaši.

Vino je intenzivne rubin crvene boje. Jako dobra sinergija hrasta i vina, eksplozija aroma kafe, čokolade, suve šljive, zrele višnje sa diskretnim vanilinskim tonom u pozadini. Kremast, mekan, izbalansiran, plijeni kompleknošću. Slojevitost vina mu daje posebnu dimenziju, čini ga zagonetnim i zanimljivim, svaki gutljaj je novi užitak i poseban doživljaj.

Slaganje uz hranu                 

Snažno i moćno vino najbolje se slaže uz crvena mesa, stek i biftek u pikantnim sosevima, jaku i začinjenu hranu sa slatkastim sosevima, sireve i domaći pršut.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 14%

Chardonnay

Chardonnay

Vrhunsko vino proizvedeno od pažljivo biranih grozdova Chardonnay-a, prefinjenih voćnih aroma citrusa, ananasa i tropskog voća. Modernog spoja svježine i elegancije, na ukusu je mekano, pitko sa slatkastom završnicom i dugotrajnošću.

Slaganje uz hranu                 

Uživajte u ovom vinu uz sve vrste ribe, morskih plodova, bijelog mesa, sireva, raznih vrsta rižota i bijelog mesa u pikantnom sosu.  

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Rose

Cabernet Sauvignon

Modernog stila, osvježavajuće, pitko, izbalansirano, vrlo karakteristične voćne arome maline, višnje i vanile , nježno roze boje lososa.

Slaganje uz hranu                 

Služiti uz sve vrste ribe, bijelog mesa, pikantnu pačetinu i lagane soseve, tjestenine, rižoto kao i lagano crveno meso pripremljeno na žaru.         

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 12-15°C, procenat alkohola 13,5%

Vranac Cabernet

Vranac i Cabernet

Vrhunsko crveno vino proizvedeno od pažljivo biranih grozdova autohtone sorte vranac uz dodatak Cabernet-a . Odležalo u hrastovim buradima. Vino modernog stila sa izraženim voćnim aromama zrele višnje i crne čokolade izbalansirano, začinsko sa mekanom završnicom i dugotrajnošcu.

Slaganje uz hranu                 

Snažno i moćno vino najbolje se slaže uz crvena mesa, stek i biftek u pikantnim sosevima, jaku i začinjenu hranu sa slatkastim sosevima, sireve i domaći pršut.             

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 14%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinarijaknezevic@gmail.com ili putem telefona: 382 67 00 33 88, 382 68 79 37 82.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: http://vinarijaknezevic.com/, https://www.facebook.com/vinarijaknezevic/, https://www.instagram.com/vinarija_knezevic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte