Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Komuna koja je jedna od vinskih proizvođača iz sremske regije u Srbiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Rivica.

Vina ove vinarije su: Chardonnay, Rajnski rizling, Muscat Petit Grain, Rose, Merlot, Cabernet, Penušavac, Muscat kasna berba.

Dodatne informacije o vinariji

Mi smo vinarija Komuna, grupa ljudi koja se iskreno divi prirodi i njenim darovima. Svakog dana čvrsto stojimo na plodnoj zemlji obasjanoj suncem i vredno radimo na najraskošnijem od svih plodova prirode -pitkom, ukusnom i prefinjenom vinu. Naši vinogradi se nalaze u ataru sela Rivica, a vinarija na obali Borkovačkog jezera, na južnim padinama Fruške gore. U skrivenoj prirodi, 20 hektara vinograda uživa u idealnom skladu sunčevih zraka i umerenih fruškogorskih vetrova. Priroda je tako htela da imamo svega taman koliko treba.

Vina vinarije Komuna

Chardonnay

Chardonnay je bogatog i zrelog mirisa, očekuju vas voćne arome kruške, dinje i žutih jabuka, ali i tonovi putera i vanile. Na nepcima sočno, meko i zaokruženo, sa dugom i skladnom završnicom u kojoj se prepliću arome voća i plemenitog hrasta.

Detaljni podaci

Belo vino

Rajnski rizling

Miris našeg Rajnskog Rizlinga podseća na sveže granny smith zelene jabuke, vinogradarske breskve, koru grejpa sa blagim tropskim notama. A ukus je baš onakav kakav očekuju ljubitelji pravog Rizlinga, sa blago naglašenim kiselinama koje daju lepu notu citrusa. Srednjeg tela, lepe mineralnosti vino ima sasvim lep potencijal za odležavanje.

Detaljni podaci

Belo vino

Muscat Petit Grain

Muscat Petit Grain će vas prvo pozdraviti delikatnim mirisom cvetnog karaktera, u kome ćete prepoznati zovu i sitno belo cveće, arome limuna, zelene jabuke i fine sorte svežeg bosiljka. A potom očekujte osvežavajući ukus sa malo nežne slasti podržane razigranim kiselinama i elegantnom cvetnom završnicom.

Detaljni podaci

Belo vino

Rose

Rose koji zavodi mirisom zrelih jagoda, malina i crvenih ribizli. Baršunaste je mekoće, zavodljive slasti i razigrane voćne svežine koja posle gutljaja dugo ostaje na nepcima. Razvijeno i pitko vino za sve prilike.

Detaljni podaci

Rose vino

Merlot

Crvena rubin boja se preliva u bogatu ljubičastu, uz mirise crvenog bobičastog voća. Nepce očekuje meko, sveže vino, gde se voćkaste note idealno komponuju sa notama hrastovog drveta. Prijatna voćna svežina i blaga gorčina ovog vina obećavaju potpunu raskošnost ukusa.

Detaljni podaci

Crveno vino

Cabernet

Elegantni i meki Cabernet, srednjeg tela i finih osvežavajućih kiselina osvaja mirisom crvenog voća jagoda i šljiva, dok u osnovi možete osetiti začinske arome pečene paprike, čilija i blage zemljane tonove. Ukus vina je voćan, tanini su blagi, a krasi ga umerena punoća i jako prijatna završnica.

Detaljni podaci

Crveno vino

Penušavac

Rajnski rizling

Penušavac napravljen od rajnskog rizlinga odiše svežinom sa primarnom notom zrele kruške viljamovke i kore limuna. Mehurići su maili formiraju postojan perlaž, na nepcu prave vatromet. Vino odiše svežinom, živahna kiselina je spremna da se uhvati u koštac sa ozbiljnim jelima, ali je i jedan od najboljih mogućih aperativa uzimajući u obzir da je veoma suvo. Evidentno je da se radi o čistom blanc de blancu. 18 meseci odležavanja u boci na kvascima dalo mu je prelepu svetlo žutu bojut i uspelo je da mu da dovoljno tela da iznese živahnu kiselinu vina.

Detaljni podaci

Penušavo vino

Muscat kasna berba

Boje starog zlata, već na oko vino obećava. Visok viskozitet i gomila suza koje se veoma sporo spuštaju niz čašu najavljuje kompleksnost. Na mirisu je izražena herbalnost, zova, matičnjak marmelada od kajsije, visok intenzitet mirisa. Na ukusu osetimo visoku količinu šećera, prožeti su ukusom eteričnih ulja pomorandže i livadskog cveća sa izvanrednom završnicom koja traje skoro minut.

Detaljni podaci

Belo vino

Email adresa vinarije je: info@vinarijakomuna.com ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: +381 (0)64 300 9876.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama i njihovom web sajtu: https://www.instagram.com/vinarija_komuna/?hl=sr, https://www.facebook.com/vinarijakomuna/, http://www.vinarijakomuna.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte