Danas Vas upoznajemo sa vinarijom Kuća vina Živković koja krasi sremsku regiju u Srbiji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Krčedin.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Strast, Orden Merlot, Đerdan Chardonnay, Buket, Orden Syrah, Orden Cabernet Sauvignon, Đerdan Sauvignon Blanc.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Osnovana 2006. sa vinogradima na obroncima Fruške Gore u Krčedinu, Kuća vina Živković je u potpunosti posvećena kvalitetu. Posle dugog traženja i sa velikim ulaganjem izabrani su najbolja zemlja, najbolje sadnice, najbolja mehanizacija, najbolja oprema i što je najvažnije, eminentni domaći stručni saradnici u želji da se kreira srpsko vino najvišeg kvaliteta. Misija vinarije je da kroz svoja vina, u zemlji i svetu, pokaže sunčanu stranu Srbije.

Vina vinarije Kuća vina Živković

Strast

Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz

Autentična boja, aroma i slast grožđa iz vinograda na sunčanoj strani južnih obronaka Fruške Gore, sačuvani su i pažljivom kombinacijom sorti prenešeni u ovo vino. Vino je sazrevalo u biranoj hrastovini iz najboljih srpskih šuma, te su voćne arome upotpunjene bariknim. Snaga kabernea, aroma širaza i mekoća merloa, prožimaju se u ovom vinu, noseći sa sobom karakter podneblja i starst vinara.

Slaganje uz hranu                 

Sva jela od mesa, deserti na bazi čokolade, sirevi           

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13,5%

Orden Merlot

Merlot 100%

Orden Merlot je vino svetlije, žive rubin crvene boje. Izrazito sortno vino, izražene arome svežeg crvenog voća, upotpunjeno aromom kafe i vanile, iz barika od srpske hrastovine. Umerene punoće, meko i aromatično, prijatnih tanina, znalački ukolpljenih u telo vina.

Slaganje uz hranu                 

Paste, roštilj, laganija jela sa mesom, sa voćem

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15°C, procenat alkohola 12,5%

Đerdan Chardonnay

Chardonnay 100%

Umereno pun, aromatičan i prijatne svežine, naš Šardone je savršen spoj klasične prefinjenosti i autentične prirode, karakteristične svetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Proizveden u Srbiji iz sopstvenog vinograda. Karakterističan miris ove svetski poznate sorte je zaokružen aromama srpske hrastovine, u kojoj je vino fermentisalo i odležalo. Time smo stvorili jedinstvenu mešavinu ukusa, pravi Đerdan, u kome se arome belog voća nižu naizmenično sa aromama pečenih badema i lešnika.

Slaganje uz hranu                 

Jela od piletine, laganije paste, beli sosevi, beli sirevi

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13°C, procenat alkohola 12,5%

Buket

Chardonnay, Sauvignon Blanc

Slamnasto-žute boje, visoke refleksije. Ekskluzivna kupaža sovinjona i šardonea donosi interesantan spoj svežine i ekstraktivnosti. U mirisu se prepliću herbalne, citrusne i barikne arome hrastovine. Na ukusu, vino je puno, dugotrajno, veoma prijatnog naknadnog ukusa sa dosta voćnosti.

Slaganje uz hranu                 

Morska riba, zreliji sirevi, piletina, ćuretina

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Orden Syrah

Syrah 100%

Orden Syrah je tamno crvene boje sa nijansama ljubičaste. Boja i otežana pokretljivost u čaši već u prvom susretu nagoveštavaju da je reč o izuzetno ekstraktivnom vinu. U kompleksnom mirisu prepliću se note duvana, čokolade sa aromama zrelog bobičastog voća. Izuzetno puno, moćno vino po strukturi i aromatskom profilu u mnogome slično najkompleksnijim vinima južne hemisfere.

Slaganje uz hranu                 

Biftek, sufle

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 17°C, procenat alkohola 13,5%

Orden Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon 100%

Orden Cabernet je tamnije rubin crvene boje. Dominantnog začinskog karaktera arome, veoma tipičnog za kaberne. U kompleksnom mirisu, prepoznaćete i arome hrastovine, posebno kafe i duvana, ali i aromatsku specifičnost uslovljenu podnebljem. Na ukusu puno, izražene structure, bogato taninima. Dugotrajno i zahtevno prema hrani, razvijaće se u boci još dugi niz godina.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, plava riba, čokolada, zreli sirevi

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 17°C, procenat alkohola 13%

Đerdan Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc 100%

Đerdan Sauvignon Blanc je vino intenzivne slamnasto žute boje. Karakterno vino, izraženog sortnog mirisa u kome se na herbalne nadovezuju arome tropskog voća. Na ukusu bogato aromama, dobro izbalansirano, sa kiselinama koje impresiju ukusa čine uzlaznom.

Slaganje uz hranu                 

Rečna riba, plodovi mora, zreliji sirevi  

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Email adresa vinarije je: info@kucavinazivkovic.rs ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +381 18 519 261.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/groups/zivkovic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte