Ovoga puta ćemo Vas upoznati sa vinarijom Lakićević koja Vam donosi ukus severnometohijske regije u Srbiji. Zasadi vinove loze se nalaze u selu Kutnje kod Leposavića.

Vina ove vinarije su: Merula, Oriolus, Upupa.

Više detalja o vinariji

Vinarija Lakićević je porodični podrum na severu Kosova i Metohije u Leposaviću, koja se bavi organskom proizvodnjom grožđa i vina vrhunskog kvaliteta.

Vina vinarije Lakićević

Merula

35% Cabernet Sauvignon – 30% Merlot – 25% Cabernet Franc – 5% Malbec – 5 % Sangiovese

Umereno intenzivna boja rubina sa ljubičastim rubovima i braon kristalima. Intenzivno crveno voće, nagoveštaji crne ribizle i mente, pečene kafe i cimeta. Umereno dug ukus, horizontalna degustacija sa naglaskom na korenu jezika, postojan razvitak topline u ustima.

Detaljni podaci

Crveno vino

Oriolus

45% Sauvignon Blanc – 25% Chardonnay – 20% Rajnski Rizling – 10% Solaris

Boja svetlog limuna sa zelenim kristalima. Široki raspon, od arome žutog tropskog voća do arome cvetova akacije. Tvrdo nepce poneto kiselim ukusom, dok koren jezika ističe tropsko voće; nagoveštaji lovora.

Detaljni podaci

Belo vino

Upupa

100% Tamjanika (Muscat Blanc a Petit Grains)

Limun zelena sa nagoveštajima bledožute – boje slame. Mešavina žutog voća, bilja i belih cvetova. Nadražljiva kiselost, koju prati mekan ukus zrelog voća, a onda se zatvara ukusom kamilice i cvetova akacije.

Detaljni podaci

Belo vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: luka.lakichevich@nosterfructus.com ili putem telefona: +381 64 987 40 77.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: https://vinarijalakicevic.com/, https://www.instagram.com/vinarijalakicevic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte