Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Mačkov podrum čije je sjedište u Sremskoj regiji, u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Irig.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Chardonnay, Incognito, Sauvignon Blanc, Traminac mirisavi, Frajla, Portugizer, Merlot, Pinot noir.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Agrina d.o.o.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: office@mackovpodrum.co.rs ili telefonski na broj: 021/621-66-11.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na sajtu: http://www.mackovpodrum.co.rs/sr/.

O vinariji možete pročitati u nastavku

U porodici osnivača Mačkovog podruma se grožđe gaji i vino pravi već generacijama. Današnji oblik i obim vinarije, kao profesionalno preduzeće, pokrenuo je Sava Jojić – Mačak, 2005. godine. Sadašnja zgrada vinarije je sagrađena i opremljena 2004. godine. Kapacitet vinarije iznosi 200.000 litara a godišnje se proizvodi 120.000 boca vina. Vinarija raspolaže sudovima od nerđajućeg čelika, kao i buradima i bačvama od hrasta i od bagrema.

Vina vinarije Mačkov podrum

Chardonnay

Chardonnay

Izuzetne bistrine, limun žute boje i kristalne refleksije. Intenzivno na nosu sa aromama belog voća: vinogradarske breskve i kruške karamanke, koje se slojevito prelivaju sa puterastim tonovima. Na ukusu harmonično sa izuzetno lepo izbalansiranim komponentama. Nežne kiseline sa odgovarajućom količinom alkohola.

Slaganje uz hranu                 

Uklapa se uz jela od ribe, morskih plodova i belog mesa, kao i uz mlečne mlade sireve.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Incognito

Rajski Rizling

U prefinjenim sortnim aromama jabuka, vinogradarskih breskvi i belih rada, poznavaoci će prepoznati finese – rizlinga Rajnskog. Vino dubokog i skladnog, voćnog i osvežavajućeg ukusa, koje budi apetit.

Slaganje uz hranu                 

Morske i rečne ribe, ribljeg paprikaša, šunke i dimljene slanine, pohovanog mesa, jela sa kupusom i krompirom, prasetine sa renom, pita sa jabukama

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Ovo bogato i elegantno vino dolazi do punog izražaja uz jela sa belim mesom (poput piletine, prasetine, ćuretine), sa zelenim povrćem (tikvice, krastavac, asparagus) i laganim sirevima, posebno sa mladim kozjim sirom.

Slaganje uz hranu                 

Piletine, prasetine, ćuretine

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 12,5%

Traminac mirisavi

Traminac mirisavi

Simfonija belih ruža, dinje, breskve i marcipana, pretvara se u slasni ukus kandiranog voća.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz letnje salate, plodove mora, dimljenu ribu, guščju džigericu, pačetinu, začinjenu prasetinu, belo meso na roštilju, voće i voćne deserte.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Frajla

Portugizer, Pinot noir

Ovo vino je omaž Đurđici Mačkovoj.

Kao mlada, Đurđica se zagledala u bećara Savu Mačka. Nosio je šešir ukoso i peštanske brkove, voleo da popije rujno vino, a bricu je neretko vadio iz džepa.

Đurđicini roditelji su branili njenu ljubav, a kako je mladost baš ono što za nju kažu – ludost, ona je jedne letnje večeri spakovala u zavežljaj ono najnužnije i – odbegla od kuće!

Dugo je u roditeljskom srcu tinjala srdžba dok se jednom nisu sreli baš u vinogradu. Majka ju je pozvala da pomogne u kopanju vinograda, i to je bio znak pomirenja.

Mi danas, u slavu ljubavi, romantične i roditeljske, nudimo vino napravljeno od Portugizera, i to baš iz onog vinograda gde su se Đurđica i njeni roditelji sreli i pomirili.

Slaganje uz hranu                 

Apreritiv tokom letnjih toplih dana, a odlično se uklapa uz obrok salate, bela mesa i rečnu ribu.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13,5%

Portugizer

Portugizer

Autohtona fruškogorska sorta, kojoj Mačkov podrum vraća slavu i stari sjaj! Ima karakterističan sortni miris crne ribizle i kupine. Miris mu je dug i čist, ukus je voćni, s lepim kiselinama koje daju svežinu i sočnost vinu.

Slaganje uz hranu                 

Dobro ga prate domaće kobasice, vojvođanski kulen i tradicionalona predjela.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-17°C, procenat alkohola 14%

Merlot

Merlot

Karmin crvene boje, ima naglašene arome crvenog šumskog voća sa nežnim začinskim tonovima. Svilenkasti, nežni tanini su dobro ukomponovani u ovom putenom vinu.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo sa jelima od crvenog mesa, rižotima, testeninom sa crvenim sosevima, tvrdim sirevima, kao i sa desertima od crne čokolade.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-17°C, procenat alkohola 13,5%

Pinot noir

Pinot noir

Vino izuzetne elegancije, intenzivno rubin crvene boje, nežnog tela i voćnih nota maline i šumskog voća, zaokruženih aromama vanile i kafe. Kao vino veoma složene strukture, poseduje blage tanine koji se predivno stapaju sa idealno izbalansiranim kiselinama.

Slaganje uz hranu                 

Pinot noir se dobro slaže sa pečurkama, pačetinom, teletinom, jagnjetinom i lososom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , ,
Takođe pogledajte