Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Mal sv.Kliment koja se nalazi u regiji Ohrid u Makedoniji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Ohrid.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Rkaciteli, Ohridsko Cuvee, Klimeshko Cuvee, Amfora, Vranec, Ohridsko Crno, Vranec Barique.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Naša butik vinarija godišnje proizvede samo nekoliko hiljada boca. Svi vinogradi se nalaze u Ohridskoj regiji, nekoliko kilometara od grada, u blizini jezera i uz planinu. Vinogradi su mala, tradicionalna poljoprivredna zemljišta, kojima upravlja porodica i lokalni poljoprivrednici iz obližnjih sela. Svako grožđe koje koristimo ručno se bere kad je savršeno zrelo, što osigurava kvalitet naših vina.

Vina vinarije Mal sv.Kliment

Rkaciteli

Rkaciteli

Suvo belo vino sorte Rkaciteli, koje ima izrazito blede žute i zelene nijanse. Vinogradi se nalaze na 750 metara nadmorske visine u malom lokalnom selu iz ohridskog regiona. Obiluje aromama zrelog slatkog limuna, sa nekim notama svežeg zelenog limuna. Vino ima lagano telo i obilne arome limuna, zrelih citrusa i dominantnu, ali prijatnu kiselost.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C

Ohridsko Cuvee

Pamid, Rakaciteli, Smederevka, Prokupec, Vranec i Crveni Muscat

Crveno vino jarko crvene, rumene boje. Tradicionalna mešavina 6 sorti, u kojima dominira drevna sorta Pamid, kao i Rakaciteli, Smederevka, Prokupec, Vranec i Crveni Muškat.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C

Klimeshko Cuvee

Pamid, Vranec, Prokupec i Black Muscat

Mešavina lokalnih sorti grožđa: Pamid, Vranec, Prokupec i Crni muškat. Suvo crveno vino srednje rubin boje. Arome crvenog i crnog voća, poput jagoda, trešanja i kupina, zajedno sa cvetnim dodirom ruža. Na nepcu je vino sveže sa prijatnim taninom, zajedno sa notama sladića.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C

Amfora

Pamid

Jedinstveno ružičasto vino drevne sorte Pamid, koje vodi poreklo još iz 5. ili 4. veka pre nove ere. Tradicionalno je predstavnik Ohridskog regiona. Vino živopisnih ružičastih i narandžastih tonova ili boje lososa. Proizvedeno je najstarijom poznatom metodom proizvodnje vina u antičko vreme; vinifikovano u glinenoj amfori od 500l i maceracijom od 4 meseca. Ima karakteristične arome višnje i šumske jagode, kao i lagano telo i ukuse višnje i bobičastog voća. Preporučuje se za konzumaciju na temperaturi od 8-10°C.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C

Vranec

Vranec

Crno vino intenzivne tamne rubin-crvene boje. Vino ima istaknutu voćnu aromu višnje i kupine. Odlikuje se bogatim i punim telom sa uravnoteženim taninom. Visoka kiselost daje mu hrskavost. Ima dugačak završetak koji ostavlja nezaboravan osećaj.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C

Ohridsko Crno

Jedinstveno crveno vino domaće sorte Ohridsko Crno, za koje se veruje da je klon makedonske autohtone sorte Stanushina, koje se odvaja zbog jedinstvene klime u ohridskom regionu. Svetlocrveni, rumeni tonovi i arome ohridske trešnje i višnje. Srednjeg tela i punog ukusa, u kome dominiraju crvena ribizla i višnja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C

Vranec Barique

Vranec

Crveno vino sorte Vranec. Odležao 18 meseci u barik hrastovim bačvama, napravljenim od makedonskog hrasta. Punog, snažnog tela tamne rubin boje i izrazitih mirisa višnje, suve šljive i karamele. Zvučna kiselost i uravnoteženi tanini odražavaju svežinu Ohridskog jezera.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: vilamalsvetikliment@t-home.mk ili telefonski na broj: 046 250 655.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu: https://vilamalsvetikliment.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte