Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Matošević koja je smještena u regiji Istra, u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Sveti Lovreč.

Vina ove vinarije su: Alba, Aura, Grimalda.

Dodatne informacije o vinariji

Istra prostire svoje vinogradarske položaje na najsjevernijem dijelu Mediterana, na bijeloj i crvenoj zemlji, idealno osunčanoj, taman koliko nama treba. Nalazimo se na 45. paraleli, poput najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, privilegirani smo time, i sve nam govori da možemo zaigrati Champions League s našim vinima.

Dvije su lokacije vinograda odakle dolazi grožđe za naša vina, prva je s područja Bujštine, u sjeverozapadnoj Istri, gdje zajedno s našim dugogodišnjim partnerima proizvodimo grožđe za svježa i odležala bijela vina, posebice Malvazije. Druga je lokacija u središnjoj Istri, uz mjesto Grimalda, gdje pravimo dva istoimena vina, Grimalda bijelo i Grimalda crno, kupaže bijelih i crnih sorti.

Obje su lokacije već dugo poznate kao pozicije vrhunskoga grožđa. Na Bujštini, u proteklih petnaestak berbi, uspjeli smo doći do finih vina i dobili brojne potvrde kvalitete. Iako su vinogradi Grimalde mladi, oni se već u prvim berbama ističu posebnošću i iznenađuju svojom kompleksnošću.

Mi svake godine iznova služimo toj zemlji i odgovaramo njenom izazovu, na zelenom prostranstvu stvaramo, prije svega najbolje grožđe, a potom iz njega, najbolje vino.
Svaki puta kada iznova poželite nazdraviti s nama, znamo da smo u tome uspjeli.

Vina Vinarije Matošević

Alba

Malvazija istarska

Vinogorje Zapadna Istra, pozicija Bujština, blend nekoliko vinograda, grožđe nešto zamjetnije strukture. Malvazija proizvedena u inoksu, bez maceracije, brza prerada, kontrolirana fermentacija i odležavanje na talogu do siječnja.Slijedi kupaža različitih pozicija tijekom ožujka, a na tržištu je od svibnja, lipnja. Svježe i elegantno vino srednje strukture, pitko, atraktivnoga voćnog mirisa, naglašene mineralnosti i laganoga retrookusa koji podsjeća na gorki badem. Doseže svoj maksimum tijekom jeseni i zime, duže je trajnosti od uobičajenih vina, starenjem u boci posebno do izražaja dolaze cvjetne i herbalne note. Vino je različite namjene, zbog mineralnosti i gorkastoga retrookusa. Vino je easy drinking za fešte i domjenke, i široke je upotrebe u gastronomiji.

Tipično istarsko vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C

Aura

Chardonnay

Vinogorje Centralna Istra, lokalitet Brdo. Chardonnay proizveden u inoksu, brza prerada bez maceracije, kontrolirana fermentacija i odležavanje na finim kvascima do prosinca. Na tržištu od svibnja-lipnja. Svježe i elegantno vino nježnije do srednje strukture, atraktivnog sortnog mirisa, izrazito naglašene mineralnosti, europskoga stila. Svoju posebnost duguje poziciji na flišu. Maksimum doseže u drugoj i trećoj godini, a zbog kvalitete grožđa vrlo je postojano u čaši. Vino različite upotrebe, easy drinking za fešte i domjenke.

Slaganje uz hranu                 

Uz plodove mora, zbog blagoga dojma mekoće u ustima, te naglašene mineralnosti

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C

Grimalda

Merlot i Teran, 85/15

Vinogorje Centralna Istra, lokalitet Brdo, Grimalda. Blend merlota i terana, 85/15. Grožđe vrlo kompleksno zbog malih prinosa, do 1 kg po trsu. Maceracija i fermentacija na dropu do dva tjedna, nakon pretoka odležavanje u bačvicama od francuskog hrasta allier/troncais oko 15 mjeseci. Nakon odležavanja u bačvicama traži još odležavanja u inoksu i u boci.

Vino terroira, naglašene svježine i mineralnosti, bordoškog stila, te vrlo duge trajnosti u ustima. Kompleksno bez obzira na mlade vinograde. Veliko.

Detaljni podaci Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Matošević d.o.o.

Email adresa vinarije je: office@matosevic.com, a možete ih kontaktirati i telefonski na broj: 385 52 380 597.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na web sajtu https://matosevic.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , ,
Takođe pogledajte