Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju McC koja je smještena u sremskoj regiji u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Erdevik.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Coupage, Traminac, Rajnski Riesling, Merlot-Malbec, Cabernet Franc-Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

McC Vinarija je izgrađena 2018.godine u Erdeviku, na Fruškoj Gori i proizvodi organska i biodinamička vina. Prilikom tretiranja zemlje ne koristimo nikakve hemikalije, pesticide, hebricide, veštačka đubriva i druge modifikovane organizme koji trajno mogu uništiti prirodni ekosistem. Posedujemo nešto manje od 3ha zemlje, naše sorte su: -crvene: Merlo, Malbek, Kaberne Fran, Kaberne Sovinjon i Pino Noar, bele: Traminac, Rajnski Rizling I Sovinjon Blan.

Vlasnik vinarije je Don McCulloch , Škot koji je zajedno sa suprugom Sekom Nikolić 2008. godine kupio vinograd u Erdeviku, koji je zasađen 2009.godine i 2011.godine proizvedena je prva berba koja već osvaja bronzu na Decanteru. Zajedno su počeli da šire svest i znanje o drugačijem i kvalitetnijem pristupu uzgoja grožđa. Do 2018.godine uslužno smo proizvodili vina u drugim vinarijama.

Locirani smo na obroncima Fruške Gore ,na vinskom putu, tj ruti Ilok-Erdevik, koji značajno doprinosi razvoju vinskog turizma na Fruškoj Gori, na području gde je rimski car Probus još 296.godine p.n.e. doneo moderno vinogradarstvo u ovaj kraj.

Vinarija McC ima površinu 221,17m2 . Godišnje proizvede prosečno 15.000 boca. Crvena vina se čuvaju 12 meseci u srpskom hrastovom buretu a u bocama leže još minimum 10 meseci. Bela vina takođe leže minimum 10 meseci u bocama pre puštanja na tržište. 2020.godine izgradili smo I skladište uz vinariju u kojem čuvamo zalihe vina.

Posedujemo svu neophodnu kvalitetnu tehnologiju za proizvodnju vina, 40 buradi, desetak inox sudova itd.

Sama izgradnje naše vinarije predstavlja izuzetno lep turistički objekat gde turisti i posetioci mogu da uživaju u pogledu, ukusima najkvalitetnijih vina i gde mogu da nauče mnogo o našoj bogatoj istoriji. Sastoji se od proizvodnog pogona, barik sale gde posetioci mogu da degustiraju vina, sale na gornjem spratu gde prijatelji i posetioci mogu da uzivaju uz vino i najbolje meze prelepog Srema uz prijatan ambijent.

Vina Vinarije McC

Coupage

Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Ovo crveno vino je napravljeno istovermenim vrenjem razlicitih sorti vina: Merlota i Malbeka, i Kaberne Fran i Kaberne Savinjona. Primarna sorta je Merlo sa 60% udela, 13,3% Malbek, 13,3% Kaberne Fran I 13,3% Kaberne Sovinjon.

Pravilnim izborom udela svake sorte u kupaži, ovo vino odlikuje punoća voćnih aroma sa udelom začina i cveća. Procesom odležavanja u vinu su se razvile note vanile, duvana, slatkog drveta i mineralnost.

Slaganje uz hranu                 

Uz vino od hrane lepo se slažu jela sa roštilja ,biftek, ćuretina, odresci, lazanje, razna variva…            

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C

Traminac

Traminac

Belo vino sortnog karaktera; izbalansirano, sa slabo izraženim kiselinama;žuto zelene boje;izražene arome na tropsko voće;breskvu i na začine.

Slaganje uz hranu                 

Uz vino od hrane lepo se slaže: dagnje, jegulje, pica,omlet, pohovana ćuretina, meki sirevi izraženije arome,(egzotična kuhinja)….           

Detaljni podaci              

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-11°C

Rajnski Riesling

Rajnski Riesling

Vino je izraženo sortnog karaktera; zeleno,žute boje; sa aromama(mirisom) na jabuku; breskvu, ružu ,u pozadini note ljubičice. Balansirano na ukusu sa svežim, izraženim kiselinama, sa petrolejskim aromama naročito kod naših zrelijih vina.

Slaganje uz hranu                 

Uz ovo vino od hrane lepo se slaže: šunka, kavijar, pašteta od tunjevine, dimnjeni losos, pijani šaran,smuđ u pavlaci, piletina na žaru, sve vrste pečenja,polutvrdi sirevi…         

Detaljni podaci              

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C

Merlot-Malbec

Merlot i Malbec

Kupaža dve sorte grožđa sa dominantnim uticajem Merloa. Udeo Merloa 70%, Malbeka 30%.

Izraženi voćni stil (šljiva,višnja,..) sa notama cvetnih i začinskih aroma. Procesom odležavanja u vinu su se razvile i arome slatkog drveta i vanile. Odležava 12 meseci u hrastovom buretu i još minimum 10 meseci u boci.

Slaganje uz hranu                 

Uz vino od hrane lepo se slažu goveđa salata, pohovana paprika, kolenica sa renom ,jela sa roštilja, biftek, polutvrdi sirevi, lazanja.        

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-15°C

Cabernet Franc-Cabernet Sauvignon

Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon

Kupaža dve sorte grožđa sa dominantijim uticajem Kaberne Sovinjona oko 60% uz 40% Kaberne Frana.

Odležava 12 meseci u hrastovom buretu i minimum 10 meseci u boci.

Kupaža dva vina sa izraženim voćnim stilom (crno bobičasto voće) sa notama cveća i paprike. Procesom odležavanja u vinu su se razvile note vanile ,duvana i slatkog drveta…

Slaganje uz hranu                 

Uz vino se od hrane lepo slažu jela sa roštilja, biftek, svinjski kare, ćuretina na podvarku, jela ispod sača…

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-17°C

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Vino zeleno-žute boje, voćnog karaktera na mirisu, strukturalno puno i sveže sa voćnim notama i laganom herbalnom završnicom na ukusu.

Slaganje uz hranu                 

Uz ovo vino od hrane lepo se slaže: jela i salate na bazi belog mesa i bele ribe.

Detaljni podaci              

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C

Pinot Noir

Pinot Noir

Vino izraženih sortnih karakteristika, izbalansirano, voćno sa notama crvenog voća koje prate arome: cimeta, peperminta i zelenog čaja. Procesom odležavanja razvile su se i note mineralnosti kao i vanile i slatkog drveta.

Odležava 12 meseci u hrastovom buretu i još minimum 10 meseci u boci.

Slaganje uz hranu                 

Uz ovo vino lepo se slažu jela kao što su: losos (na žaru) i druge ribe, biftek, piletina(pogotovo kuvana u crvenom vinu), pržena i dinstana jagnjetina, sva jela u kojima pečurke karakterišu glavni element ukusa, fazan, patka,…Najbolje su jednostavne i bogate namirnice.   

Detaljni podaci              

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C

Email adresa vinarije je: TAMARA@MCCULLOCHWINES.COM ili ih pozovite telefonom na broj: +381 63 653 202.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu i nalozima na društvenim mrežama: https://www.mccorganskovino.com/, https://www.instagram.com/vinarijamcc/, https://www.facebook.com/vinarijamcc/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte