Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je Vinarija Milanović koja uljepšava sremsku regiju u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Surduk. Iz vinograda koji rastu u blizini Dunava, u ovoj vinskoj kući prave se bela i crvena vina za prave vinoljupce.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Sila, Neoplanta, Probus.

Vinarija Milanović

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije

Sve je počelo 2008. godine. Rodila se ideja da se radi van standarda današnjih, a kamoli tadašnjih. Tako svoje redove zauzeše bele sorte Sila, Italijanski Rizling i Neoplanta, a kontrasta radi ugnezdiše se i crvene sorte Frankovka i Probus. Spolja gledano vinarija izgleda staro, ali nije, tako se htelo. Gradjena da priziva duh starih vremena unutar sebe skriva moderan tehnološki pristup pravljenja vina. Sve je na svom mestu.

Vina Vinarije Milanović

Sila

Sila - Vinarija Milanović

Sila

Vino je lako, harmoničnog ukusa sa diskretnom prijatnom aromom Šardonea. Sila je danas veoma perspektivna sorta.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml

Neoplanta

Neoplanta - Vinarija Milanović

Neoplanta

Vino ima izrazit intenzivan miris sličan Muskatu. Puno je, sa visokim sadržajem alkohola ali sa zaostalim neprevrelim šećerom.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml

Probus

Probus - Vinarija Milanović

Probus

Probus je dobijen ukrštanjem skadarke i Kaberne suvinjona. Priznat je 1983.god., a ime je dobila po rimskom caru Probusu, koji je u trećem veku nove ere obnovio vinogradarstvo na Fruškoj gori.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml

Vinariju možete kontaktirati putem telefona: +381 22 371 519.

Vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/pages/Vinarija%20Milanovi%C4%87/131997480863855/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte