Danas Vas upoznajemo sa Vinarijom Milisavljević koja krasi bačku regiju u Srbiji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Lipar.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Misterija 5 – Cuve, Misterija 5 – Šardone, Telečka – Merlot, Telečka – Cvajgelt, Telečka – Pinot Noir, Telečka – Žusot.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Vinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju “Telečke visoravni” i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina.

Vinarija Milisavljević na ulazu u selo Lipar podigla je zasad najkvalitetnijih sorti grožđa na sopstvenom zemljištu površine 12,5 hektara koje se nalazi tik uz selo jer i grožđe kao i vino obožava društvo.

U proizvodnji vina vinarija Milisavljević se opredelila za proizvodnju vrhunskih vina, pa se u tom smislu i proizvodnja grožđa po čokotu ograničava na maksimalnih 1,2 kg.

Važno je naglasiti da su sva vina iz podruma Milisavljević zaštićenog geografskog porekla. Već na prvim smotrama vina, vina iz podruma Milisavljević su osvojila zlatne medalje, a Šardone i Specijalnu nagradu kao najbolje belo vino na smotri.

Naš cilj je da u 50.000-60.000 buteljki vina koliko godišnje može da proizvede podrum Milisavljević bude najkvalitetnije vino sa “Telečke visoravni”.

Vina Vinarije Milisavljević

Misterija 5 – Cuve

Merlot, Pinot Noir, Zweigelt, Game

Rubin crvena boja, uzavrele krvi ždrebice, sa purpurnim odsjajem rumenog lica device. Aroma šumskog voća ubranog rukom anđela. Osvežavajući ukus koji na kraju podseća na zrele višnje.

Slaganje uz hranu                 

Sve vrste mesa, roštilj, pečenja     

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Misterija 5 – Šardone

Chardonnay 100%

Zlatno žuta boja, vesela kao pogled zaljubljene devojke, kristalno čista. Koktel aroma manga, ananasa i začinskog bilja, uzburkava strasti… Vino je puno, meko, izbalansirano, teško mu je odoleti…

Slaganje uz hranu                 

Sve vrste rečne i morske ribe, bela mesa i beli prelivi       

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Telečka – Merlot

Merlot 100%

Tamno crvena boja, skoro crna, kao oko Arabijske lepotice, mami kao da se iza nalaze rubini… Arome su crnog voća i crnih suvih šljiva, a ukus fin, mekan, dopadljiv kao poljubac crne kovrdžave lepotice.

Slaganje uz hranu                 

Sve vrste pečenja i mesa, a posebno roštilj i suvo meso   

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Telečka – Cvajgelt

Zweigelt 100%

To je boja koja je fascinirala i Tita i Balaševića, boja zrelih višanja u narandžastoj boji zalazećeg sunca. Ukus sladoleda od šumskog voća preliven sokom od narandžine kore i kafe, vrlo živahan, uzburkava strasti osvežavajući.

Slaganje uz hranu                 

Belo meso, divljač, teletina i paste, ražnjići od soma            

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C

Telečka – Pinot Noir

Pinot Noir 100%

Purpurni odsjaj kroz krošnju zrelih trešanja, boje iz najlepših snova. Aroma u skladu sa bojom iz najlepših snova, tanana, mekana osvežavajuća.

Slaganje uz hranu                 

Pečenje jagnjeće i teleće, divljač, ćuretina, pačetina, suvo meso, roštilj, tvrdi i polutvrdi sirevi

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Telečka – Žusot

Sauvignon Blanc, Žuti Muskat, Traminac

I žuto klasje zrelog žita i zlatne kose seoske dive i dukat žut su utkani u boju ovog zavodljivog vina. Samo jedan gutljaj uzburkava strasti do te mere da ih je teško obuzdati.

Slaganje uz hranu                 

Desertno, izvrsno uz plodove mora, rečnu ribu, belo meso      

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 12-14°C

Email adresa vinarije je: maricamilisavljevic@gmail.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +381 25 722 215.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/vinarijamilisavljevic/, https://www.vinarijamilisavljevic.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte