Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Milović koja je smještena u obalskoj regiji u Crnoj Gori. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Briska gora, Ulcinj.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Status, Status barrique, Status reserva, Status barrique – probirna berba, Codex.

Više detalja o vinariji

Vinogradi Milović postoje od 1968 god. i prostiru se u Ulcinjskom subregionu, mjesto Briska gora. Vinogradi sačinjavaju 16 000 čokota vinove loze sorte vranac. Briska gora je jedan od najboljih regiona za uzgoj sorte vranca. Vinarija Milović je počela sa proizvodnjom vina 2007. god i primjenjuje najsavremeniju tehnologiju proizvodnje vina iz sopstvenih vinograda. Proizvodimo 5 etiketa vrhunskog vina sa geografskim porijeklom i to : STATUS, STATUS BARRIQUE, STATUS RESERVE,STATUS BARRIQUE – PROBIRNA BERBA I CODEX. Vina su dobitnici velkog broja medalja na međunarodnim ocjenjivanjima.

Vina Vinarije Milović

Status

Vranac

Poštujući tradiciju i primjenjujući savremenu tehnologiju grožđe autohtone sorte Vranac iz naših vinograda smo pretočili u našoj vinariji u vino „Status“ na radost svih poštovaoca dobrog vina. Vina iz ulcinjskog kraja bila su nadaleko poznata i cijenjena. Radi održavanja tradicije i očuvanja kvaliteta vina ovog kraja, za proizvodnju vina „Status“ podredili smo sve: sortiment, agrotehniku, tehnologiju prerade kao i plasman proizvoda pod originalnim imenom i nazivom vinogorja, uz zaštitu geografskog porijekla.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže uz sve vrsta mesa, roštilj, pečenja, pite, rižoto sa parmezanom i zrele sireve.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C

Status barrique

Vranac

Vino tamno rubin crvene boje, odlične strukture, bogate arome, dugotrajnog bukea i ukusa što ga čini originalnim i prepoznatljivim. U njemu su sačuvane sve najbolje osobine sorte vranac gajene u izobilju sunca na tipičnom mediteranskom zemljištu. Odležavanjem u hrastovima buradima najboljeg kvaliteta, razvilo je mirise i arome izuzetne finoće. Prepoznatljivi miris na vanilu, arome crvenog šumskog voća uz blago izraženi ukus čokolade čini ovo vino posebnim pa ćete ga uvijek rado piti.

Slaganje uz hranu                 

Idealno se slaže sa dimljenim i sušenim mesom, zrelim punomasnim sirevima, dimljenom ribom, svim vrstama pečenja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C

Status reserva

Vranac

Vino bogate arome i delikatne strukture što ga čini izuzetnim. Raskošno, ponosno i karakterno crveno vino u kojem sorta vranac pokazuje svoj karakter. Taj karakter mu daje klima i zemljište, ta jedinstvena harmonija koja vlada na ovim prostorima. Primjenom savremene tehnologije sačuvali smo tu harmoniju i napravili vino izražene aktivnosti, zakoružnih tanina, bogato i kompleksno, savršeno izbalansirano sa aromama zrelog bobičastog voća i sa lijepim vanilinskim karakterom.

Slaganje uz hranu                 

Služiti ga sa crvenim mesom, mesom divljaći i sirevima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-22°C

Status barrique – probirna berba

Vranac

Odabrano grožđe sorte Vranac sa najboljih položaja vinogradarskog kompleksa Milović se uz očuvanje tradicionalne ali i uz primjene savremene tehnologije pretočeno u posebno vino, za posebne prilike. Odnjegovano u najboljim hrastovim buradima vino je dobilo prijatne arome vanile i nagorele hrastovine. Bogate arome zrele maline i slatke brusnice koje dominiraju u ovom vinu stapaju se sa baršunastim taninima u impresivnu završnicu koja zaokružuju doživljaj jednog izuzetno harmoničnog vina.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz biftek, sva jela od crvenog mesa, pršut, divljač, začinjena jela, zrele sireve, čokoladu.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C

Codex

Vrhunsko crveno vino, kompleksnog i prijatnog mirisa sa aromama zrelog voća. Na ukusu je meko, zaokruženo i pitko.

Slaganje uz hranu                 

Peporučuje se uz sva jela od bijelog mesa, tjestenine, pice, lazanje, jela sa roštilja, jela od crvenog mesa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-20°C

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: briskagora@t-com.me ili ih kontaktirajte telefonom: +382 67 350 526.

Za novosti iz vinarije pratite njihove naloge na društveim mrežama: https://www.facebook.com/vinarija.milovic.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte